Wat is Bitdefender Veilige bestanden?

Ransomware is schadelijke software die probeert om bestanden te versleutelen en te gijzelen in ruil voor losgeld. Gebruikers moeten de hackers betalen om terug toegang te krijgen tot bestanden zoals foto's, video's of belangrijke documenten.

Infecties kunnen verspreid worden via ongewenste e-mails, door bijlagen te downloaden of door besmette websites te bezoeken en schadelijke applicaties te installeren zonder dat de gebruiker weet wat er met zijn systeem gebeurt. Ransomware kan een of meer van de volgende gedragingen vertonen om te verhinderen dat de gebruiker naar zijn systeem kan gaan:

• Versleutelt gevoelige en persoonlijke bestanden, zonder dat deze kunnen ontgrendeld worden totdat door het slachtoffer losgeld wordt betaald.

• Vergrendelt het computerscherm en geeft een bericht weer dat om geld vraagt. In dat geval is er geen enkel bestand versleuteld, maar wordt de gebruiker gedwongen om de betaling uit te voeren.

• Blokkeert toepassingen, zodat ze niet meer kunnen worden uitgevoerd.

Bitdefender maakt gebruik van de nieuwste technologie om de integriteit van het systeem te garanderen, kritieke systeemgebieden te beschermen tegen schade, zonder het systeem te belasten.

Met Bitdefender Safe Files kunt u:

• persoonlijke bestanden, zoals documenten, foto's of films, veilig houden tegen aanvallen van ransomware.

Telkens wanneer een toepassing probeert om naar een van de beschermde bestanden te gaan, wordt door Bitdefender een pop-up weergegeven.

• choose which applications may change or delete your protected files.

OPMERKING: De functie Veilige bestanden is standaard geactiveerd.

U vindt Bitdefender Safe Files in het scherm Beveiligingsfuncties. Volg de onderstaande stappen:

• Open de hoofdinterface van Bitdefender.

• Klik op de icoon Bescherming in de linkerkolom.

• Klik op FUNCTIES WEERGEVEN.

De applicaties die proberen om beschermde bestanden te wijzigen of te verwijderen, kunnen aangeduid worden als potentieel onveilig en toegevoegd worden aan de lijst Geblokkeerde Applicaties. Indien een applicatie geblokkeerd werd en u zeker bent dat het gedrag van de app normaal gedrag is, dan kunt u de app toestaan door de onderstaande instructies te volgen:

Bitdefender 2020 & 2019

1. Ga naar het venster Bescherming.

2. Klik in het venster VEILIGE BESTANDEN op Toegang toepassing.

3. De appsdie verzocht hebben om bestanden in uw beschermde mappen te wijzigen, worden hier vermeld. Zoek de applicatie waarvan u weet dat deze veilig is en zet de schakelaar op Toestaan.

Bitdefender 2018

1. Klik op de icoon beveiliging in de linkerzijbalk van de Bitdefender-interface.

2. Klik op de link FUNCTIES WEERGEVEN.

safe files app access 1

3. Klik in het venster VEILIGE BESTANDEN op Toegang toepassing.

safe files app access 2

4. De appsdie verzocht hebben om bestanden in uw beschermde mappen te wijzigen, worden hier vermeld. Zoek de applicatie waarvan u weet dat deze veilig is en zet de schakelaar op Toestaan.

safe files app access 0