Hoe configureert u het Profiel Accumodus

Het profiel Accumodus in Bitdefender past instellingen toe die de systeemactiviteit op de achtergrond verminderen om de batterij van uw laptop te sparen. Bekijk dit artikel - Wat zijn de Bitdefender-profielen en hoe werken ze?

Wat is het profiel voor de Accumodus?

Sommige computeractiviteiten, zoals online games of videopresentaties, vereisen een verhoogde reactiesnelheid van het systeem, hoge prestaties en geen onderbrekingen. Wanneer uw laptop op batterijvoeding werkt, is het het beste dat onnodige bewerkingen, die extra stroom verbruiken, worden uitgesteld totdat de laptop weer is aangesloten.

Het profiel Batterijmodus is speciaal ontworpen voor gebruikers van laptops en tablets. Het is bedoeld om de impact van zowel het systeem als Bitdefender op het stroomverbruik te minimaliseren wanneer het oplaadniveau van de batterij lager is dan het standaardniveau of het niveau dat u selecteert. Bitdefender schakelt automatisch over naar de batterijmodus wanneer het oplaadniveau van de batterij onder 30% daalt. Evenzo verlaat Bitdefender automatisch de batterijmodus wanneer het detecteert dat de laptop niet meer werkt op een bijna lege batterij.

De volgende productinstellingen worden standaard toegepast wanneer Bitdefender werkt in het profiel Batterijmodus:

• Bitdefender automatische update wordt uitgesteld.
  • Geplande scans worden uitgesteld.
  • De beveiligingswidget wordt uitgeschakeld.

Profiel Accumodus configureren

U kunt de acties van Bitdefender in de batterijmodus configureren door de onderstaande instructies te volgen:

1. Klik op het pictogram Hulpprogramma's in het linkermenu van de Bitdefender-interface.

2. Klik in het deelvenster Profielen op Instellingen.

Bitdefender Profielen

3. Klik op de knop Configureren in het gedeelte Profiel Accumodus.

Profiel Accumodus

4. Kies de systeemaanpassingen die u wilt toepassen door een of meer van de opties in het nieuwe venster aan te vinken:

• Productinstellingen voor Accumodus optimaliseren.
  • Programma's op de achtergrond en onderhoudstaken uitstellen.
  • Automatische Windows-updates uitstellen.
  • Instellingen vermogensplan voor Accumodus afstellen.
  • Externe apparaten en netwerkpoorten uitschakelen.

Standaard wordt de Accumodus geactiveerd wanneer de batterij van de laptop onder de 30% zakt. U kunt een ander getal invoeren in het selectievakje of een ander percentage selecteren met de pijltoetsen omhoog en omlaag om te wijzigen wanneer Windows in accumodus moet gaan werken.

5. Klik op OPSLAAN om de wijzigingen op te slaan en het venster te sluiten.