De verbeterde Firewall-functie in Bitdefender 2018

Bitdefender Firewall voegt een extra beschermingslaag toe, door potentieel schadelijke toepassingen die een verbinding met het internet willen maken, te blokkeren. Uw persoonlijke informatie blijft veilig tegen hackers en data snoops.

De nieuwe Firewall werd volledig herwerkt en is gebruiksvriendelijker en laat een beter beheer van toepassingsregels toe. Dit zijn enkele veranderingen die werden aangebracht:

TOEGANG TOEPASSING

U kunt makkelijk de laatste 15 programma's (processen) bekijken waarvoor firewall-regels werden gecreëerd. Hiervoor gaat u naar het venster Toegang toepassingen. Om dat te doen:

1. Klik op de icoon in de linkerzijbalk van de Bitdefender-interface.

2. Klik op de link FUNCTIES WEERGEVEN.

3. Klik in het venster FIREWALL op Toegang toepassing.

4. In het venster met de beschrijving van de Firewall-functie, klikt u op OK, BEGREPEN.

OPMERKING: In normale omstandigheden maakt Bitdefender automatisch een regel wanneer een toepassing toegang probeert te krijgen via Internet. U kunt regels voor toepassingen ook handmatig toevoegen of bewerken.

TOEPASSINGSREGELS

In het tabblad Regels kunt u nu de verschillende toepassingen opzoeken waarvoor er al regels werden gecreëerd. U kunt de regels ook filteren op basis van de types netwerken waarvoor ze gelden.

Voor elke regel wordt de volgende informatie weergegeven:

Netwerk

Dit betreft het proces en de types netwerkadapter waar de regel betrekking op heeft. Regels zijn automatisch gecreëerd voor het filteren van netwerk- of internettoegang via elke adapter. Standaard zijn de regels van toepassing op elk netwerk. U kunt handmatig regels creëren of bewerken voor het filteren van de netwerk- of internettoegang van een applicatie via een specifieke adapter (bijvoorbeeld een draadloze netwerkadapter)

Protocol

Het IP-protocol waarvoor de regel geldt. Standaard zijn de regels van toepassing op willekeurig welk protocol.

Verkeer

De regel is in beide richtingen van toepassing, zowel binnenkomend als uitgaand.

Poorten

Het POORT-protocol waarvoor de regel geldt. Standaard zijn de regels op alle poorten van toepassing.

IP

Het internetprotocol (IP) waarvoor de regel geldt. Standaard zijn de regels van toepassing op elk IP-adres.

Toegang

Of de toepassing toegang krijgt of geweigerd wordt tot het netwerk of het internet naargelang de weergegeven omstandigheden.

INSTELLINGEN

Gebruikers kunnen nu Stealth-modus en Paranoïde modus inschakelen via het tabblad Instellingen.

• In de Paranoïde mode worden er meldingen gegeven telkens wanneer een toepassing een verbinding probeert te maken met het internet. Als de Paranoïdemodus is ingeschakeld, worden de functies Autopilot en Profielen automatisch uitgeschakeld. Paranoïdemodus kan gelijktijdig met de Accumodus worden gebruikt.

Stealth-modus - bepaalt of u door andere computers kunt worden gedetecteerd. Klik op Stealth-instellingen bewerken om te kiezen wanneer uw apparaat wel of niet zichtbaar moet zijn voor andere computers.

Gebruikers kunnen ook een standaardgedrag voor de toepassing kiezen, zodat Bitdefender automatisch instellingen kan gebruiken voor toepassingen zonder gedefinieerde regels. Klik op Toepassingen configureren om te kiezen of automatische toepassingen moeten toegepast worden of niet.