Hoe kan ik een netwerkuitzondering toevoegen in Bitdefender

Als de Bitdefender Firewall de verbinding tussen uw systeem en een ander apparaat blokkeert, kunt u geen bestanden meer delen of afdrukken.

In zulke situaties moet Bitdefender zo ingesteld zijn dat de verbindingen van en naar het betreffende apparaat automatisch wordt toegestaan. Dit betekent dat u een firewall-regel voor het apparaat moet instellen. Volg de onderstaande stappen om een nieuwe regel toe te voegen:

1. Open de hoofdinterface van Bitdefender.

2. Ga naar het scherm Bescherming.

3. Klik op de knop Instellingen onder de module FIREWALL.

4. Ga naar het tabblad NETWERKADAPTERS. Klik op het veld dat overeenstemt met uw netwerkadapter en selecteer Thuis/Bureau.

5. Ga naar het tabblad INSTELLINGEN.

6. Klik op Heimelijkheidsinstellingen bewerken.

7. Zet de schakelaar die overeenkomt met uw netwerkadapter in op Uit (grijze schakelaar). Klik daarna op OK.

7. Ga nu naar het tabblad REGELS en klik op Regel toevoegen.

8. Zet in het bovenste gedeelte van het venster de schakelaar op JA bij Deze regel toepassen op alle toepassingen.

9. Vervolgens moet u het IP-protocol selecteren waarop de regel van toepassing zal zijn. We raden aan dat u Alle selecteert.

10. Ga naar het tabblad Geavanceerde instellingen verbergen.

11. Zet de schakelaar naast Aangepast extern adres op Aan. Daaronder geeft u in het overeenstemmende veld het IP-adres in van het toestel waarmee u wilt verbinden.

OPMERKING: U kunt ook de poort aanduiden waarvoor de regel beschikbaar zal zijn. Als u geen poort specificeert, zal de regel voor alle poorten gelden.

12. Klik op Opslaan.