iOS Batterij leeg: Oorzaken en oplossingen

In dit artikel onderzoeken we de redenen voor het leeglopen van de iOS batterij en bieden we eenvoudige oplossingen om de autonomie van de batterij te verlengen, zodat u uw iPhone of iPad niet te vaak hoeft op te laden. Batterijverlies is een veel voorkomend probleem voor veel iPhone- en iPad-gebruikers. De levensduur van de batterij van uw iOS-apparaat kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals het gebruik van apps, weergave-instellingen, netwerkverbindingen en meer.

iOS batterij leeg: Oorzaken en oplossingen

App gebruik

Een van de belangrijkste redenen voor batterijverlies op iOS is het gebruik van hulpbronintensieve apps. Apps die locatiediensten gebruiken, verversen op de achtergrond en andere intensieve functies kunnen de levensduur van de batterij aanzienlijk beïnvloeden.

Zo controleert u het batterijgebruik per app op uw iPhone of iPad:

  1. Ga naar ⚙︎ Instellingen.
  2. Tik op Batterij.
  3. Wacht tot Batterijverbruik wordt ingevuld. De gegevens over batterijgebruik worden gegenereerd op basis van de laatste 24 uur of de laatste 7/10 dagen gebruik, afhankelijk van het apparaat en de iOS-versie.
  4. U ziet een lijst met alle apps en het percentage van de batterij dat door elke app wordt gebruikt.
  5. Om meer details over het batterijgebruik te zien, tikt u op een app in de lijst.

Om het batterijverbruik door het gebruik van apps te verminderen, kunt u de instellingen voor individuele apps aanpassen om hun toegang tot bepaalde functies, zoals locatiediensten, te beperken.

 

Beeldscherminstellingen

De weergave-instellingen op je iOS-apparaat kunnen ook van grote invloed zijn op de levensduur van de batterij. Als u bijvoorbeeld de helderheid van uw apparaat op het hoogste niveau houdt, verbruikt het meer batterijstroom. Om het batterijverbruik te verminderen, kunt u de helderheid van het scherm lager instellen of de optie Auto-helderheid inschakelen.

 

Netwerkverbinding

Netwerkconnectiviteit kan, vooral als deze continu is ingeschakeld, veel batterijstroom verbruiken. Schakel mobiele gegevens, Bluetooth en andere netwerkdiensten uit als ze niet in gebruik zijn, om het batterijverbruik te verminderen.

 

Achtergrondprocessen

Sommige achtergrondprocessen op uw iOS-apparaat, zoals e-mail en andere meldingen, kunnen batterijvermogen verbruiken, zelfs wanneer u het apparaat niet gebruikt. Om het batterijverbruik te verminderen, kunt u het verversen van apps op de achtergrond uitschakelen voor apps die niet kritisch zijn via ⚙︎ Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond.

Daarnaast kunt u de iPhone of iPad in de spaarstand zetten om achtergrondactiviteiten zoals downloads of het ophalen van e-mail te verminderen en de batterij te sparen totdat u het apparaat volledig kunt opladen. Ga voor het in- of uitschakelen van de spaarstand naar ⚙︎ Instellingen > Batterij > Energiebesparingsmodus.

 

iOS-updates

Het installeren van de nieuwste iOS-updates kan helpen bij het oplossen van problemen met batterijverlies die mogelijk zijn veroorzaakt door softwarebugs of compatibiliteitsproblemen.

Om uw iPhone of iPad bij te werken, gaat u naar ⚙︎ Instellingen > Algemeen > Software-update.

Door deze eenvoudige wijzigingen in de instellingen en gebruiksgewoonten van uw toestel aan te brengen, kunt u ervoor zorgen dat uw toestel langer meegaat en optimaal presteert.