Ouderlijk toezicht installeren op Windows

Let op: Dit artikel verwijst naar de oudere versie van Bitdefender Parental Control, die momenteel wordt uitgefaseerd (End of Life) en vervangen door een meer geavanceerde technologie. Ga voor informatie en ondersteuningsartikelen met betrekking tot de nieuwe versie van Parental Control naar deze koppeling.

Dit artikel laat zien hoe u Bitdefender Parental Control installeert op Windows-computers. Zodra Parental Control is ingesteld op de pc van uw kind, kunt u het gebruik van internet en Windows-toepassingen door uw kind controleren en beheren.

 

1. Ga naar https://central.bitdefender.com en meld u aan bij uw Bitdefender Central-account.

 

2. Selecteer Ouderlijk toezicht in de linkerzijbalk en klik vervolgens op + Kindprofiel toevoegen om een profiel voor uw kind in te stellen. Zie voor een stapsgewijze handleiding - Een kinderprofiel maken voor Bitdefender Parental Control.

Add a child profile in Bitdefender Parental Control

 

3. Nadat u het profiel van uw kind hebt geconfigureerd, klikt u op de link Apparaat toevoegen naast zijn naam.

Add device

 

4. Selecteer de computer van uw kind in de lijst en klik op Toewijzen om Bitdefender Parental Control automatisch op het apparaat te installeren. Ga dan meteen naar stap 8.

 

Als u de computer niet in de lijst ziet, selecteer dan + Installeren op een nieuw apparaat en stuur de downloadlink naar de computer van uw kind. Ga verder met de volgende stap.

  • Door de knop aan de rechterkant van de link te selecteren, kunt u de link kopiëren en vervolgens openen op de pc van uw kind.
  • Als alternatief kunt u ook kiezen voor "Downloadlink verzenden". Voer vervolgens een e-mailadres in dat toegankelijk is vanaf de pc van het kind en druk op "E-mail verzenden".

 

5. Open deze koppeling op de pc van uw kind en klik op Download Bitdefender Parental Control.

Invitation to install Bitdefender Parental Control on Windows

 

 

6. Sla het installatiepakket op de pc van uw kind op. Open het gedownloade bestand en installeer de Bitdefender Security-oplossing door de instructies in dit artikel te volgen (begin bij stap 5).

 

7. Ga terug naar uw Bitdefender Central-account en ga opnieuw naar de sectie Ouderlijk toezicht.

 

8. Klik op het tabblad Kindprofiel op Apparaat toevoegen. Of ga naar Opties en selecteer Apparaten weergeven > Apparaat toevoegen.

Select ADD DEVICE to install Parental Control on Windows

 

9. U ziet een lijst met alle apparaten die zijn gekoppeld aan uw Bitdefender Central-account. Blader door de lijst totdat u de pc van uw kind vindt.

  • Om Ouderlijk toezicht voor alle gebruikers op die Windows-computer te installeren, selecteert u de pc van uw kind en klikt u vervolgens op Toewijzen. Deze optie is vooraf geselecteerd.
  • Als u Ouderlijk toezicht wilt installeren voor een specifieke Windows-gebruiker, klikt u op Selecteer account naast de pc van uw kind. Selecteer vervolgens de gebruikersaccount van uw kind in het vervolgkeuzemenu en klik op toewijzen.

Assigning a Windows computer to Bitdefender parental control

Opmerking: Zodra een profiel voor ouderlijk toezicht is toegewezen aan een apparaat, kunt u geen tweede profiel voor ouderlijk toezicht toewijzen aan hetzelfde apparaat. Elk apparaat of account kan slechts door één enkel Bitdefender Ouderprofiel worden beheerd.

 

10. U ziet kort het installatievenster van Bitdefender Parental Control op uw scherm verschijnen.

Bitdefender is unpacking to install Parental Control on Windows

 

11. Na een kort moment vindt u Bitdefender Parental Control in de lijst van uw geïnstalleerde programma's.

Check Control Panel to make sure Bitdefender Parental Control is installed

Gefeliciteerd! U hebt nu met succes de installatie van Bitdefender Parental Control onder Windows voltooid.