Bitdefender kan niet worden geïnstalleerd op ARM-gebaseerde pc’s

Mogelijk ziet u de volgende fout wanneer u Bitdefender op een Windows-computer probeert te installeren: «Dit product kan niet worden geïnstalleerd op apparaten met ARM-processors».

Dit bericht kan verschijnen als Bitdefender niet compatibel is met de CPU (processor) van het apparaat. Hoewel het apparaat op Windows 10 draait, draait het op een Qualcomm-platform. ARM-gebaseerde processors worden niet ondersteund door Bitdefender.

Wat is een ARM-processor?

Alle pc's, tablets en smartphones gebruiken een processor.

Gewoonlijk gebruiken desktop- en laptopcomputers Intel- of AMD-processors. Dit zijn krachtige computer-CPU's die een koelsysteem, een grote batterij of een voedingsbron nodig hebben.

Alle smartphones hebben ARM-chips in plaats van Intel-chips. ARM-processors verbeteren het stroomverbruik en de warmteafvoer, waardoor ze ideaal zijn voor smartphones en tablets waar draagbaarheid en batterijduur belangrijke kenmerken zijn. Deze apparaten met batterijvoeding werken met een besturingssysteem met weinig resources en hebben niet de hoge verwerkingskracht van conventionele computers nodig.

Omdat ze efficiënt en redelijk geprijsd zijn, worden sommige Windows-laptops geleverd met ARM-processors. Met name Microsoft Surface Pro X, ASUS NovaGo, HP Envy x2 en Samsung Galaxy Book S gebruiken ARM-processors. Deze laptops werken echter niet met native Windows 10. Microsoft heeft een aangepaste Windows 10-versie voor ARM-hardware gemaakt, een versie die traditionele Windows-desktoptoepassingen kan uitvoeren, maar met enkele beperkingen. ARM-processors kunnen 32-bits apps uitvoeren, maar niet alle 64-bits apps: alleen de apps die zijn geporteerd naar ARM64. De beschikbaarheid en compatibiliteit van apps kan variëren. Meer informatie over Windows 10 ARM-gebaseerde pc's en app-beperkingen is beschikbaar in dit artikel.

Hoe weet ik of mijn pc een ARM-processor heeft?

Gebruik een van de volgende stappen om te controleren of uw pc een processor met een ARM-architectuur gebruikt:

• bekijk de beschrijving die beschikbaar is op de website van de fabrikant.

• zoek op Google met uw modelnaam en de term «ARM».

• klik op de Windows Start-knop en kies vervolgens Instellingen. Open Systeem in Windows-instellingen, scrol omlaag en klik op Info. Bekijk de informatie die verschijnt naast de woorden «Processor» en «Systeemtype» om details over uw processor te vinden. U ziet de fabrikant (bijvoorbeeld Qualcomm, Intel of AMD) en architectuur (bijvoorbeeld ARM-processor).

• open het Windows Start-menu. Zoek naar Taakbeheer en klik op het bovenste resultaat om de app te openen. Klik op het tabblad Prestaties en klik vervolgens op CPU aan de linkerkant. De CPU-informatie verschijnt in de rechterbovenhoek.

• open het menu Start van Windows. Zoek naar Configuratiescherm en klik op het bovenste resultaat om de app te openen. Klik op het systeempictogram. Bekijk de informatie die verschijnt naast de woorden «Processor» en «Systeemtype» om details over uw processor te vinden.

Nadat u de stappen heeft voltooid, weet u of uw apparaat een processor van Qualcomm (ARM), Intel of AMD gebruikt.

Wat zijn mijn mogelijkheden?

U kunt Bitdefender niet installeren op een Windows ARM-pc.

Windows-beveiliging helpt echter veilig te houden gedurende de ondersteunde levensduur van uw Windows 10-apparaat.

Wat betreft uw Bitdefender-abonnement, u kunt het extra slot delen met de dierbaren of u kunt ervoor kiezen om een van uw andere apparaten te beschermen die voldoen aan de systeemvereisten.