Bitdefender breidt ondersteuning uit naar ARM-gebaseerde Windows-computers

Dit artikel biedt informatie voor gebruikers die Bitdefender-beveiligingsoplossingen willen installeren op ARM-gebaseerde Windows-computers. Vanaf 28 augustus 2023 zijn de beveiligingsoplossingen van Bitdefender compatibel met ARM-gebaseerde Windows-computers en bieden gebruikers betrouwbare bescherming tegen een reeks digitale bedreigingen.

ⓘ  Hoewel Bitdefender VPN en Bitdefender Parental Control momenteel niet beschikbaar zijn voor ARM-gebaseerde Windows-apparaten, werkt Bitdefender er actief aan om ze in de nabije toekomst compatibel te maken.

Wat is een ARM-processor?

CPU / processor

ARM-processoren (Advanced RISC Machines) zijn een type processorarchitectuur die vaak wordt gebruikt in mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en nu ook steeds meer in Windows-gebaseerde computers. Deze processors zijn ontworpen om energiezuinig te zijn, waardoor de batterij langer meegaat terwijl het prestatieniveau geschikt blijft voor verschillende computertaken.

Op ARM-gebaseerde laptops draait echter geen Windows 10 of Windows 11. Microsoft heeft een aangepaste Windows-versie gemaakt voor ARM-hardware, een versie die traditionele Windows-toepassingen kan draaien, maar met enkele beperkingen. ARM-processors kunnen 32-bits apps draaien, maar niet alle 64-bits apps: alleen de apps die zijn geport naar ARM64. De beschikbaarheid en compatibiliteit van apps kan variëren. Meer informatie over Windows ARM-pc's en app-beperkingen is beschikbaar in dit artikel.

Hoe weet ik of mijn pc een ARM-processor heeft?

Gebruik een van de volgende stappen om te controleren of uw pc een processor met een ARM-architectuur gebruikt:

• Bekijk de beschrijving die beschikbaar is op de website van de fabrikant.
  • Zoek op Google met uw modelnaam en de term «ARM».
  • Klik op de Windows Start-knop en kies vervolgens Instellingen. Open Systeem in Windows-instellingen, scrol omlaag en klik op Info. Bekijk de informatie die verschijnt naast de woorden «Processor» en «Systeemtype» om details over uw processor te vinden. U ziet de fabrikant (bijvoorbeeld Qualcomm, Intel of AMD) en architectuur (bijvoorbeeld ARM-processor).
  • Open het Windows Start-menu. Zoek naar Taakbeheer en klik op het bovenste resultaat om de app te openen. Klik op het tabblad Prestaties en klik vervolgens op CPU aan de linkerkant. De CPU-informatie verschijnt in de rechterbovenhoek.
  • Open het menu Start van Windows. Zoek naar Configuratiescherm en klik op het bovenste resultaat om de app te openen. Klik op het systeempictogram. Bekijk de informatie die verschijnt naast de woorden «Processor» en «Systeemtype» om details over uw processor te vinden.

Nadat u de stappen heeft voltooid, weet u of uw apparaat een processor van Qualcomm (ARM), Intel of AMD gebruikt.

ARM-processor

Ondersteuning van beveiligingsoplossingen van Bitdefender voor ARM-gebaseerde Windows-computers

Gebruikers kunnen Bitdefender installeren en gebruiken op hun ARM-gebaseerde Windows-apparaten. De toewijding van Bitdefender aan de veiligheid van de gebruiker strekt zich uit tot dit groeiende platform, zodat gebruikers hun digitale bezittingen en persoonlijke informatie effectief kunnen beschermen.

Momenteel ondersteunen alle beveiligingsoplossingen van Bitdefender op ARM gebaseerde Windows-computers:

• Bitdefender Total Security
  • Bitdefender Internet Security
  • Bitdefender Antivirus Plus
  • Bitdefender Antivirus Free

Compatibiliteitsstatus van Bitdefender VPN en Parental Control

Hoewel de beveiligingsoplossingen van Bitdefender naadloos integreren met ARM-gebaseerde Windows-computers, is het belangrijk op te merken dat de volgende functies nog niet beschikbaar zijn voor deze apparaten:

• Bitdefender VPN
  • Bitdefender Parental Control

Bitdefender werkt er actief aan om deze functies binnenkort compatibel te maken. Deze voortdurende inspanning heeft als doel ervoor te zorgen dat ARM-gebaseerde Windows-gebruikers ook kunnen profiteren van de VPN-service van Bitdefender, die de online privacy en veiligheid verbetert door het internetverkeer te versleutelen. Bovendien stelt Bitdefender Parental Control gebruikers in staat om een veilige online omgeving te creëren voor hun gezin door aanpasbare controles aan te bieden voor het reguleren van online activiteiten en het beschermen van kinderen tegen ongepaste inhoud.

VPN & Parental Control

Verdere updates over de compatibiliteitsstatus van Bitdefender VPN en functies voor ouderlijk toezicht zullen op deze pagina worden geplaatst.