Bitdefender zet antimalware-ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8.1 voort tot januari 2025

Microsoft beëindigt officieel de ondersteuning voor Windows 7 op 14 januari 2020 en voor Windows 8.1 op 10 januari 2023, twee populaire versies van zijn besturingssysteem. Het einde van de ondersteuning betekent dat computers met deze versies van Windows nog steeds functioneren, maar niet langer beveiligingsupdates of technische ondersteuning van Microsoft ontvangen, waardoor ze kwetsbaar zijn voor potentiële beveiligingsrisico's. Windows 7, dat voor het eerst werd uitgebracht in 2009, is een van de meest gebruikte versies van Windows, met een marktaandeel van ongeveer 3.33% vanaf 2023. Windows 8.1 werd in 2013 uitgebracht en heeft momenteel een veel lager marktaandeel van 0,61%.

Bitdefender zet antimalware-ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8.1 voort tot januari 2024

Veel mensen gebruiken deze versies van Windows nog steeds en zijn zich mogelijk niet bewust van de risico's die gepaard gaan met het gebruik van een niet-ondersteund besturingssysteem. Het wordt daarom sterk aanbevolen dat gebruikers upgraden naar een nieuwere versie van Windows, zoals Windows 11, om ervoor te zorgen dat ze beveiligingsupdates en technische ondersteuning van Microsoft blijven ontvangen. Upgraden naar een nieuwere versie van Windows kan door een nieuwe computer te kopen waarop Windows 11 is voorgeïnstalleerd, of door een Windows 11-licentie te kopen en een bestaande pc te upgraden. Hoewel upgraden voor sommigen misschien wat ongemak en kosten met zich meebrengt, is het belangrijk op te merken dat de risico's van niet upgraden veel groter zijn dan het ongemak. Zonder beveiligingsupdates zijn computers kwetsbaar voor cyberbedreigingen en missen ze nieuwe functies en verbeteringen in nieuwere versies van Windows.

Bitdefender zet antimalware-ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8.1 voort tot 2025

Bitdefender begrijpt de beveiligingsproblemen en -uitdagingen waarmee gebruikers worden geconfronteerd en wil alles in het werk stellen om hen te helpen beschermd te blijven tijdens softwareveranderingen. Daarom blijft Bitdefender antimalware-ondersteuning bieden voor Windows 7 en Windows 8.1 tot 14 januari 2025. Dit betekent dat de beveiligingsoplossingen van Bitdefender nog steeds Windows 7 en Windows 8.1 kunnen beschermen tegen malware, zolang ze updates en ondersteuning ontvangen voor computers met deze besturingssystemen. Controleer het beleid voor het einde van de levensduur voor nieuws over wanneer Bitdefender de antimalware-ondersteuning voor deze versies van Windows zal beëindigen.

Antimalware-ondersteuning vervangt niet de beveiligingsupdates van Microsoft

Antimalware-ondersteuning verwijst naar de voortdurende beveiligingsupdates en ondersteuning die door cyberbeveiligingstechnologiebedrijven worden geleverd om computers met Windows 7 en Windows 8.1 te beschermen tegen kwaadaardige software. Wanneer Microsoft de ondersteuning voor een versie van Windows beëindigt, stopt het ook de ontwikkeling en distributie van beveiligingsupdates voor die versie. Als gevolg daarvan worden niet-ondersteunde versies van Windows, zoals Windows 7 of 8.1, kwetsbaar voor veiligheidsbedreigingen. Het is belangrijk op te merken dat hoewel de antimalware-ondersteuning van Bitdefender kan helpen beschermen tegen cyberbedreigingen, het geen vervanging is voor de beveiligingsupdates die door Microsoft worden geleverd. Antimalware software kan geen kwetsbaarheden in het besturingssysteem verhelpen die door hackers kunnen worden uitgebuit.

Als zodanig, hoewel antimalware-ondersteuning een extra beschermingslaag kan bieden, wordt het nog steeds ten zeerste aanbevolen dat gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 zo vroeg mogelijk migreren naar een nieuwere versie van Windows om ervoor te zorgen dat ze beveiligingsupdates en technische ondersteuning van Microsoft blijven ontvangen en volledig profiteren van de nieuwste beveiligingstechnologieën.