Bitdefender blijft antimalware-ondersteuning bieden voor Windows 7 tot 14 januari 2024

Op 14 januari 2020 kondigde Microsoft aan dat ze de ondersteuning voor Windows 7 stopzetten. Het besturingssysteem is verantwoordelijk voor naar schatting 9.6% van de gebruikte desktopversies van Windows. Dit betekent dat gebruikers van Windows 7 geen beveiligingsupdates meer ontvangen, waardoor ze vatbaar zijn voor malware die kwetsbaarheden misbruikt die niet worden gepatcht.

Bitdefender blijft antimalware-ondersteuning aanbieden voor Windows 7

Dit maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van Microsoft om gebruikers te migreren naar nieuwere versies van besturingssystemen, met moderne technologieën voor beveiliging en bruikbaarheid. Voor bedrijven en organisaties die nog steeds op Windows 7 vertrouwen, blijft Microsoft uitgebreide beveiligingsupdates aanbieden.

Bitdefender begrijpt de problemen en beveiligingsuitdagingen waarmee gebruikers worden geconfronteerd, en we streven ernaar dat we er alles aan doen om gebruikers te helpen tijdens de software-omschakeling beschermd te blijven.

Bitdefender zal de komende 48 maanden antimalware-ondersteuning blijven aanbieden aan Windows 7 gebruikers, tot 14 januari 2024. Kijk op de Bitdefender Verklaring van Beleid van Buitengebruikstelling pagina voor updates over wanneer we stoppen met het bieden van ondersteuning voor Windows-besturingssystemen.

Om optimaal te profiteren van de nieuwste beveiligingstechnologieën, raadt Bitdefender aan dat bestaande Microsoft Windows 7 klanten zo snel mogelijk naar de nieuwste ondersteunde versie van een besturingssysteem migreren.