Is uw PC traag na de installatie van Bitdefender? 5 tips om de prestaties van Windows te verbeteren

Na het installeren van beveiligingssoftware kan er doorgaans een lichte vertraging van het systeem merkbaar zijn. Dit is normaal tot in zekere mate. Als uw pc aanzienlijk traag is na het installeren van een beveiligingsoplossing van Bitdefender, zal deze gids helpen de prestaties van Windows te verbeteren.

Mijn systeem lijkt traag

1. Bitdefender is niet het enige beveiligingsprogramma dat op uw systeem is geïnstalleerd

De computer is hoogstwaarschijnlijk traag omdat Bitdefender niet het enige beveiligingsprogramma is dat op Windows is geïnstalleerd.

Tijdens de installatie zoekt Bitdefender naar andere beveiligingsprogramma's en wordt u gevraagd om alle andere antivirussoftware die op het systeem is gevonden te verwijderen. Het hebben van meer dan één beveiligingsoplossing geïnstalleerd op dezelfde PC zal leiden tot vertraging, incompatibiliteitsproblemen, en de normale werking van een van beide is niet gegarandeerd. Daarom is het raadzaam om alle andere antivirusprogramma's die u mogelijk gebruikt te verwijderen voordat u Bitdefender installeert. Voor meer informatie verwijzen wij u naar dit artikel - Andere beveiligingsoplossingen verwijderen.

2. Er is niet voldaan aan de systeemvereisten voor het uitvoeren van Bitdefender

Als u alle andere beveiligingsoplossingen van de computer hebt verwijderd maar de pc nog steeds traag is, controleer dan of aan de systeemvereisten voor het uitvoeren van Bitdefender is voldaan.

Als uw machine niet voldoet aan de systeemvereisten, zal de computer traag worden, vooral wanneer meerdere toepassingen tegelijk worden uitgevoerd. U kunt hier de systeemvereisten vinden voor het uitvoeren van Bitdefender.

3. U hebt toepassingen geïnstalleerd die u niet gebruikt

Elk apparaat heeft programma's of toepassingen die niet worden gebruikt. En veel ongewenste programma's worden op de achtergrond uitgevoerd en nemen schijfruimte en geheugen in. De-installeer een programma als u het niet gebruikt. Dit geldt ook voor andere vooraf geïnstalleerde software of evaluatietoepassingen die u hebt vergeten te verwijderen.

Belangrijk: Indien u vermoedt dat een programma of toepassing een essentieel deel van uw besturingssysteem uitmaakt, verwijder het dan niet en neem contact op met Bitdefender-klantenservice voor hulp.

4. Corruptie van gegevens, fragmentatie van de harde schijf

Er kunnen te veel ongeldige registersleutels in uw Windows-register zijn achtergebleven of uw harde schijven zijn te gefragmenteerd.

Het opschonen van het Windows-register kan de prestaties van uw systeem verbeteren. Bestandsfragmentatie vertraagt ook de toegang tot bestanden en verlaagt de systeemprestaties. Het uitvoeren van Disk Defragmenter kan de prestaties van uw systeem verbeteren. U kunt de stappen om Disk Defragmenter uit te voeren in dit artikel vinden - De harde schijf defragmenteren.

5. Uw systeem is mogelijk geïnfecteerd

De snelheid en het algemene gedrag van uw systeem kan ook worden beïnvloed door bedreigingen. Spyware, malware, Trojaanse paarden en adware eisen allemaal hun tol op de prestaties van uw apparaat. Zorg dat u uw systeem periodiek scant, maar minstens eenmaal per week. Het wordt aanbevolen om Bitdefender Systeemscan te gebruiken want deze scant op alle types bedreigingen die de veiligheid van uw systeem in gevaar brengen.

De Systeemscan starten:

• klik in het navigatiemenu in de Bitdefender-interface op Bescherming
• in het deelvenster ANTIVIRUS klikt u op Openen
• in het venster Scans klikt u naast Systeemscan op Scan uitvoeren