Mijn systeem lijkt traag

Na het installeren van beveiligingssoftware kan er doorgaans een lichte vertraging van het systeem merkbaar zijn. Dit is normaal tot in zekere mate. Als u een aanzienlijke vertraging opmerkt, kan dit probleem verschijnen door de volgende redenen.

1.  Bitdefender is niet het enige beveiligingsprogramma dat op uw systeem is geïnstalleerd

Hoewel Bitdefender de beveiligingsprogramma's verwijdert die tijdens de installatie zijn gevonden, is het aanbevolen elke andere beveiligingsoplossing die u mogelijk gebruikt voordat u Bitdefender installeert, te verwijderen. Zie Andere beveiligingsoplossingen verwijderen voor meer informatie.

2.  Er is niet voldaan aan de systeemvereisten voor het uitvoeren van Bitdefender

Als uw apparaat niet voldoet aan de systeemvereisten wordt de computer trager, vooral wanneer er meerdere toepassingen tegelijk actief zijn. Zie Systeemvereisten voor meer informatie.

3.  U hebt toepassingen geïnstalleerd die u niet gebruikt

Elk apparaat heeft programma's of toepassingen die niet worden gebruikt. En veel ongewenste programma's worden op de achtergrond uitgevoerd en nemen schijfruimte en geheugen in. De-installeer een programma als u het niet gebruikt. Dit geldt ook voor andere vooraf geïnstalleerde software of evaluatietoepassingen die u hebt vergeten te verwijderen.

Belangrijk: Indien u vermoedt dat een programma of toepassing een essentieel deel van uw besturingssysteem uitmaakt, verwijder het dan niet en neem contact op met Bitdefender-klantenservice voor hulp.

4.  Uw systeem is mogelijk geïnfecteerd

De snelheid en het algemene gedrag van uw systeem kan ook worden beïnvloed door bedreigingen. Spyware, malware, Trojaanse paarden en adware eisen allemaal hun tol op de prestaties van uw apparaat. Zorg dat u uw systeem periodiek scant, maar minstens eenmaal per week. Het wordt aanbevolen om Bitdefender Systeemscan te gebruiken want deze scant op alle types bedreigingen die de veiligheid van uw systeem in gevaar brengen.

De Systeemscan starten:

• klik in het navigatiemenu in de Bitdefender-interface op Bescherming
• in het deelvenster ANTIVIRUS klikt u op Openen
• in het venster Scans klikt u naast Systeemscan op Scan uitvoeren
• volg de stappen van de wizard