Hoe moet ik Bitdefender Antivirus for Mac verwijderen

Volg de onderstaande stappen om Bitdefender Antivirus for Mac te verwijderen:

1. Minimaliseer alle open vensters en klik op een lege plek op uw bureaublad.

2. Klik in de menubalk op Ga en selecteer Programma's.

Uninstall BD EN 1

3. In het venster Programma's ziet u een Bitdefender-map (ook aangegeven in de onderstaande afbeelding). Open die map.

Uninstall BD EN 2

4. Dubbelklik in de Bitdefender-map op BitdefenderUninstaller.

Uninstall BD EN 3

5. Er verschijnt een nieuw venster. Selecteer Bitdefender Antivirus for Mac en Bitdefender VPN en klik vervolgens op De-installeren.

6. Bevestig het proces door het beheerderswachtwoord in te geven. De de-installatie begint.

Uninstall BD EN 5

7. Klik op Sluiten wanneer het proces afgerond is. Er wordt een webpagina geopend waar u gevraagd wordt een enquête in te vullen. Uw feedback wordt erg op prijs gesteld. Indien u geen tijd hebt, kunt u de pagina gewoon sluiten.

8. Ga naar Macintosh HD > Library (Bibliotheek) en plaats de map Bitdefender in de Prullenmand. U wordt gevraagd om het beheerderswachtwoord opnieuw in te geven.

9. Indien de Bitdefender-icoon nog steeds in Dock staat, klik er dan op met de rechtermuisknop en selecteer Opties > Verwijderen uit Dock.

OPMERKING: De scanlogboeken, de Quarantaine en andere bestanden blijven in Macintosh HD > Library > Application Support > Antivirus for Mac. Om belangrijke bestanden die in quarantaine staan terug te halen, moet u Bitdefender opnieuw installeren. Anders kunt u de hele map Antivirus for Mac in de prullenmand plaatsen.

AVfM 3 de-installeren

10. Controleer na het verwijderen van Bitdefender of alle kernelextensies zijn verwijderd door naar het volgende adres te gaan: /Library/Extensions/

Verwijder de volgende Kernel-extensies als u ze op de eerder genoemde locatie vindt:

FileProtect.kext

SelfProtect.kext

TMProtection.kext

uninstall BD EN 9

OPMERKING: als het verwijderingsproces mislukt, gaat u verder met de stappen in dit artikel - Hoe moet ik Bitdefender Antivirus for MAC verwijderen als de standaard uninstaller niet werkt.