Hoe gaat u in Time Machine Back-ups/Boot Camp/Parallels om met items die niet opgelost zijn

In dit artikel tonen we u wat u moet doen met onopgeloste items in Time Machine Back-ups, Boot Camp en Parallels.

Schadelijke items in Time Machine

1893 1

OPMERKING: Klik met de rechtermuisknop op het beeld en open het in een nieuw tabblad om het in zijn volledige grootte te bekijken.

Het systeem staat niet toe om geïnfecteerde back-up inhoud rechtstreeks vanuit Time Machine te verwijderen. Het is veilig om uw back-ups uit te sluiten tijdens het scannen. Indien u geïnfecteerde bestanden van een back-up herstelt, zal Bitdefender Antivirus for Mac deze detecteren.

Bitdefender is standaard ingesteld om inhoud van back-ups niet te scannen. In bepaalde gevallen kan het echter nodig zijn om Time Machine uit te sluiten van het scanproces.

Hoe sluit u de Time Machine back-up schijf uit van het scanproces

1. Klik op de bovenste icoon van de menubalk van Bitdefender.

2. Klik op Voorkeuren.

1893 2

3. Ga naar Uitsluitingen.

1893 3

4. Klik in het venster uitsluitingen op de knop "+" en navigeer en kies uw Time Machine back-upschijf. Of u kunt het station naar de lijst met uitsluitingen slepen.

1893 4

5. Geef het beheerderswachtwoord in indien u dat wordt gevraagd; het station wordt dan niet meer gescand.

OPMERKING: Als u dit volume ook voor opslag gebruikt, sluit dan enkel de map met back-ups uit, niet het volledige volume..

U kunt Time Machine gebruiken om malware uit back-ups te verwijderen:

• Klik op de icoon Time Machine in de bovenste menubalk en selecteer Enter Time Machine.

OPMERKING: Als het menu van Time Machine niet wordt weergegeven in de menubalk, klikt u op de Apple-icoon in de linkerbovenhoek en selecteert u Systeemvoorkeuren. Klik op Time Machine en selecteer Time Machine in menubalk weergeven.

• Blader door de back-ups die Time Machine aangemaakt heeft.

1893 6

• Selecteer het item dat u wilt verwijderen, klik op de actiemenuknop (voorgesteld als ) en kies Alle Back-ups Verwijderen van [naam van het geïnfecteerde bestand].

1893 7

Bekijk het tabblad Geschiedenis in Bitdefender Antivirus for Mac om het exacte pad van het kwaadaardige item te vinden.

• Klik op de icoon Bitdefender in de bovenste menubalk.

• Selecteer Voorkeursinstellingen.

• Ga naar het tabblad Geschiedenis en in de kolom Details ziet u het volledige pad van het bestand.

1893 8

Time Machine local snapshots/MobileBackups/com.apple.TimeMachine.localsnapshots

Time Machine bewaart sommige back-ups op uw opstartstation, wanneer het back-upstation niet verbonden is. Deze back-ups worden lokale snapshots genoemd. Deze worden automatisch ingeschakeld wanneer u Time Machine inschakelt, en uitgeschakeld wanneer u Time Machine uitschakelt.

Met High Sierra, bewaart de OSX de Lokale Snapshots anders dan de oudere OSX. Daarom dient u deze uit te sluiten van het scannen door Bitdefender:

• Houdt de knoppen Command+Shift ingedrukt en druk dan op de knop . (punt);

• Dit activeert de optie om de verborgen bestanden weer te geven;

• Houd de knop Command ingedrukt en druk op de Spatiebalk;

• Dit opent het Spotlight-zoekvenster;

• Geef /Volumes in en druk op Enter;

Veilige Bestanden avfm 1

• Laat het nieuwe venster voorlopig open;

• Klik op de icoon Bitdefender uit de Menubalk;

• Selecteer Voorkeuren en dan Uitsluitingen;

Veilige Bestanden avfm 2

• Versleep vanuit het venster Volumes het onderstaande bestand naar het venster Bitdefender Exclusions:

com.apple.TimeMachine.localsnapshots

Veilige Bestanden avfm 3

• U zou een nieuwe invoer moeten kunnen zien in de lijst Uitsluitingen;

• Houd de toetsen Command+Shift ingedrukt en druk nogmaals op de toets . (punt) om de optie om verborgen bestanden weer te geven, uit te schakelen;

• Herstart de computer en kijk of het probleem zich nog steeds voordoet.

Voor oudere OSX dienen deze snapshots te worden verwijderd. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

• Klik op de icoon Apple in de linkerbovenhoek van het scherm.

2. Klik op Systeemvoorkeuren.

1893 9

3. Selecteer Time Machine.

1893 10

4. Neem het vinkje weg bij de optie Automatische Back-up (voor Sierra) of schakel Time Machine UIT (voor oudere macOS-versies).

1893 11

5. Herstart uw systeem. Na het herstarten, worden alle lokale snapshots verwijderd.

6. Activeer Time Machine opnieuw.

Hoe lost u malware in Boot Camp/Parallells op

1893 12

Antivirus for Mac kan malware van Parallels of Boot Camp niet verwijderen omdat het bestanden op NTFS-schijven niet kan wijzigen.

OPMERKING: Bitdefender Antivirus voor Mac kan NTFS-schijven scannen, maar kan geen actie ondernemen met betrekking tot uw bestanden. Om malwareproducten te verwijderen, raden wij u aan Boot Camp en Parallels uit te sluiten van het scannen en een Windows-compatibel Bitdefender-product op de geïnfecteerde systemen installeren.

Als u Boot Camp/ Parallels gebruikt om belangrijke documenten te bewaren of om e-mails te versturen, raden we aan dat u ons een Bdsys-log van Windows OS stuurt, zoals in dit artikel , en voorbeelden van de Windows-partitie. Stuur ons, naast het Bdsys-log en de voorbeelden, ook enkele afbeeldingen waarop de geïnfecteerde bestanden staan en een Scanlog van uw Mac-toestel. We raden aan dat u ook op uw Windows-partitie een beveiligingsoplossing gebruikt.

Indien u Boot Camp/Parallels gebruikt om games te testen of te spelen, raden we aan dat u Boot Camp/Parallels uit het scannen uitsluit.

Hoe sluit u Boot Camp uit van het scanproces

• Klik op de bovenste icoon van de menubalk van Bitdefender

• Klik op Voorkeuren.

1893 13

• Ga naar Uitsluitingen.

1893 14

• Klik in het venster uitsluitingen op de knop "+" en navigeer en kies Boot Camp. Of u kunt het station naar de lijst met uitsluitingen slepen.

1893 15

Geef het beheerderswachtwoord in indien u dat wordt gevraagd; het station wordt dan niet meer gescand.

Hoe sluit u Parallells uit van scans

• Open de toepassing Parallels.

• Klik op de knop Instellingen in het scherm Control Center.

1893 16

• Selecteer Opties in het bovenste gedeelte van het venster.

• Klik op Delen en selecteer Windows delen aan de rechterkant.

• Schakel het selectievakje voor de optie Shortcuts naar virtuele schijven op Mac-bureaublad uit