Hoe voegt u een app toe aan de uitsluitingenlijst van Ransomware-Remediëring

Dit artikel laat zien hoe u een uitzondering kunt toevoegen voor een beveiligde toepassing in de module Ransomware-Remediëring van Bitdefender, zodat deze niet wordt geblokkeerd.

Ransomware-remediëring van Bitdefender maakt een back-up van uw bestanden zoals documenten, afbeeldingen, video's of muziek, om te verzekeren dat ze worden beschermd tegen schade of verlies in geval van versleuteling door ransomware. Telkens een ransomware-aanval wordt gedetecteerd, blokkeert Bitdefender alle processen die in de aanval zijn betrokken en start het remediëringsproces op. Zo kunt u de inhoud van al uw bestanden herstellen, zonder het gevraagde losgeld te moeten betalen.

U kunt de uitzonderingsregels voor vertrouwde toepassingen configureren zodat de functie Ransomware-remediëring deze niet blokkeert wanneer ze handelingen uitvoeren die op ransomware lijken.

Volg de onderstaande stappen om een applicatie als uitzondering toe te voegen aan de Bitdefender Ransomware-Remediëring module:

1. Klik in het navigatiemenu in de Bitdefender-interface op Bescherming.

2. Klik op Uitsluitingen in het paneel RANSOMWARE-REMEDIËRING.

Hoe een uitzondering toevoegen in Bitdefender Ransomware-Remediëring

3. Ga naar het venster Uitzonderingen en klik op +Een uitzondering toevoegen. Er verschijnt een nieuw venster.

4. Blader naar het uitvoerbare bestand van de toepassing, selecteer het en klik op OK om het aan de lijst toe te voegen.

Hoe een uitzondering toevoegen in Bitdefender Ransomware-Remediëring