Bitdefender Antidiefstal: Lokalisatie toont een onjuist adres

Antidiefstal is een Bitdefender-functie waarmee u uw Windows-laptops en Android-smartphones of -tablets op afstand kunt lokaliseren, vergrendelen of wissen. In dit artikel laten we u zien wat u moet doen als Bitdefender Anti-Theft uw apparaat niet kan vinden, of als het apparaat op een andere locatie wordt weergegeven.

Waarom laat het me de verkeerde locatie zien?

Op Windows-computers zijn de Antidiefstal-opdrachten internetafhankelijk. De locatie wordt tot op tientallen meters bepaald als de pc is verbonden met wifi. Met een bekabelde verbinding is het een beetje lastig omdat de internetprovider (ISP) bij deze vergelijking betrokken is. Voor sommige klanten, vooral die met een statisch IP-adres, geeft de ISP meestal de locatiegegevens weer (straat, nummer, enz.). Voor andere geeft de netwerkconfiguratie die door de ISP is geïmplementeerd een geschatte locatie weer, zoals de locatie van het datacenter of de hoofdweg die mijlenver verwijderd kan zijn van uw werkelijke positie.

Op Android-apparaten zijn locatieservices afhankelijk van zendmasten of GPS. Bitdefender Antidiefstal heeft er minstens drie nodig om de positie nauwkeurig te trianguleren. De functie Antidiefstal moet ook worden ingeschakeld en geconfigureerd in Bitdefender Mobile Security om te kunnen werken.

Om de locatieopdracht te laten werken, moet het Windows- of Android-apparaat zijn verbonden met internet en moet Bitdefender er nog op zijn geïnstalleerd. Als de slechterik die je apparaat heeft gestolen Windows formatteert of Android herstelt naar de fabrieksinstellingen, kun je het niet meer vinden.

Hoe kan ik de nauwkeurigheid van mijn locatie verbeteren?

De beste manier om de nauwkeurigheid van uw locatiegegevens te verbeteren, is door het volgende te doen:

• Heeft u een bekabelde verbinding via een router? Zo ja, schakel wifi in op uw Windows-pc. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u verbinding maakt met een Wi-Fi-netwerk voor internettoegang.

• Gebruikt u een VPN-verbinding? Zo ja, verbreek dan de verbinding met de VPN. VPN's verbergen uw echte IP-adres, wat voorkomt dat Bitdefender Antidiefstal de juiste locatie van uw apparaat kan vinden.

• Zorg ervoor dat de locatietoestemming is ingeschakeld. Dit artikel helpt u bij het inschakelen van de locatie-instellingen van Windows. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de nauwkeurigheid van uw locatie op Android-apparaten kunt verbeteren.

Tot slot, om de exacte locatie te bepalen, moet Bitdefender op het apparaat zijn geïnstalleerd, Wi-Fi ingeschakeld, Antidiefstal-machtigingen verleend op Android, mobiele data en GPS ingeschakeld op Android-apparaten met GPS-services.