Wat is Bitdefender Advanced Threat Defense? Overzicht

Dit artikel helpt u snel vertrouwd te raken met de functie Advanced Threat Defense. We behandelen de belangrijkste functies om u te helpen begrijpen hoe het werkt en waarom het belangrijk is om de Advanced Threat Defense-module te gebruiken die is opgenomen in de Bitdefender beveiligingsoplossingen voor Windows. Bovendien vindt u tips om u te helpen de instellingen van Advanced Threat Defense te beheren.

 

 

Wat is Bitdefender Advanced Threat Defense?

Advanced Threat Defense is de innovatieve manier van Bitdefender om ransomware en zero-day bedreigingen in realtime te detecteren met behulp van geavanceerde heuristische methoden. Deze methode verschilt van traditionele malwaredetectie, waarbij malware wordt geïdentificeerd met behulp van de database met virushandtekeningen.

 

 

Hoe werkt de functie Advanced Threat Defense?

Hoe de functie Advanced Threat Defense werkt

Advanced Threat Defense identificeert anomalieën in het gedrag van apps en correleert verschillende verdachte gedragingen om de detectie van Bitdefender aanzienlijk te verbeteren.

Bitdefender Advanced Threat Defense controleert doorlopend de toepassingen en processen die op uw computer worden uitgevoerd. Het controleert verdachte activiteiten zoals het kopiëren van bestanden naar belangrijke mappen van het Windows-besturingssysteem, het uitvoeren of injecteren van code in andere processen, het vermenigvuldigen ervan, het wijzigen van het Windows-register of het installeren van stuurprogramma's.

Elke actie wordt gescoord en elk proces krijgt een gevarenscore. Als de totale score voor een proces een bepaalde drempel bereikt, neemt Bitdefender de beslissing om die toepassing te blokkeren die in 99% van de gevallen malware blijkt te zijn. Dankzij het op scores gebaseerde beoordelingssysteem is het aantal valse alarmen zeer laag en is de detectie van bedreigingen, zelfs als ze heel nieuw zijn, uiterst effectief.

 

 

Advanced Threat Defense in- of uitschakelen

Om uw systeem beschermd te houden tegen ransomware en andere bedreigingen, raden we u aan Advanced Threat Defense zo kort mogelijk uit te schakelen.

Om deze functie in of uit te schakelen:

  1. Klik op Bescherming in het navigatiemenu op de Bitdefender-interface.
  2. Klik in het deelvenster ADVANCED THREAT DEFENSE op Openen.
  3. Ga naar het tabblad Instellingen en klik op de schakelaar Geavanceerde dreigingsbescherming.

De functie Advanced Threat Defense in- of uitschakelen

 

 

Apps zoeken die worden geblokkeerd door Advanced Threat Defense

Wanneer de module Geavanceerde verdediging tegen bedreigingen is ingeschakeld, worden zelfs de meest geavanceerde aanvallen in realtime geblokkeerd voordat de malware de computer daadwerkelijk bereikt.

Als veiligheidsmaatregel wordt u gewaarschuwd telkens wanneer bedreigingen en potentieel schadelijke processen worden gedetecteerd en geblokkeerd. U kunt controleren welke toepassingen zijn gedetecteerd door Advanced Threat Defense in het venster Meldingen, aan de linkerkant van de Bitdefender-interface

U kunt op elk gewenst moment de lijst met gedetecteerde schadelijke aanvallen controleren:

  1. Klik op Bescherming in het navigatiemenu van de Bitdefender-interface.
  2. Klik in het deelvenster ADVANCED THREAT DEFENSE op Openen.
  3. Ga naar het venster Threat Defense. De aanvallen die in de afgelopen 90 dagen zijn gedetecteerd, worden hier weergegeven. Als u details wilt vinden over het type bedreiging, het pad naar het schadelijke proces of als de desinfectie is geslaagd, klikt u op de naam.

U kunt vertrouwde apps uitsluiten, zodat ze niet worden geblokkeerd als ze op bedreigingen lijkende acties uitvoeren, door de stappen uit dit artikel te volgen - Hoe Advanced Threat Defense stoppen met het blokkeren van een proces.

 

 

Wat is de functie Exploitdetectie in Advanced Threat Defense?

Om uw bescherming tegen 'zero-day'-bedreigingen verder te verbeteren, hebben we een functie voor exploit-detectie rechtstreeks in de module Advanced Threat Defense geïntegreerd. Hackers maken gebruik van bepaalde bugs of kwetsbaarheden in computersoftware (apps of plugins) en hardware om systemen te kraken. Om ervoor te zorgen dat uw apparaat gevrijwaard blijft van dergelijke aanvallen, die zich normaal gesproken zeer snel verspreiden, gebruikt Bitdefender de nieuwste anti exploit technologieën.

De optie Exploitdetectie is standaard ingeschakeld in Bitdefender.

 

 

Exploitdetectie in- of uitschakelen

Om de functie Exploitdetectie in Bitdefender in of uit te schakelen:

  1. Klik op Bescherming in het navigatiemenu op de Bitdefender-interface.
  2. Klik in het deelvenster ADVANCED THREAT DEFENSE op Openen.
  3. Ga naar het tabblad Instellingen en klik op de schakelaar naast Exploitdetectie om de functie in of uit te schakelen.