Hoe scant u uw computer met Bitdefender Rescue-cd

Dit is hoe de Bitdefender Rescue-cd snel een geïnfecteerd besturingssysteem dat niet normaal kan opstarten, snel scant en desinfecteert:

1. Eerst moet u de computer starten vanaf een apparaat met de Bitdefender Rescue-cd. Raadpleeg dit KB-artikel voor informatie over hoe u een Bitdefender Rescue-cd aanmaakt.

• Wanneer u opstart vanaf een lokaal, verwijderbaar apparaat: sluit het usb-apparaat aan of steek de cd/dvd in de geïnfecteerde computer.

• Herstart de computer.

• Ga tijdens het opstartproces naar het Opstartmenu door op de juiste toets te drukken, zoals weergegeven op het scherm. De meest voorkomende toetsen zijn: F8,F10F12 of ESC, afhankelijk van het computermodel.

• Kies vanaf welk apparaat er moet worden gestart: usb-apparaat of cd/dvd-apparaat.

OPMERKING: In bepaalde gevallen, wanneer u opstart vanaf de Rescue-cd, is het mogelijk dat u een gebruikersnaam en wachtwoord moet ingeven. Geef in dergelijke gevallen de gebruikersnaam ”livecd” in en laat het veld voor het wachtwoord leeg.

OPMERKING: Soms blijft het systeem na het ingeven van de gebruikersnaam en het wachtwoord in de opdrachtprompt staan. Om dit op te lossen, moet u de opdracht startx ingeven en op de toets Enter drukken. Druk gewoon op Enter wanneer u gevraagd wordt om het wachtwoord in te geven.

2. Selecteer in het menu opties Start de Bitdefender Rescue-cd in het Engels en druk op ENTER. De Bitdefender Rescue-cd zal laden en het welkomstscherm weergeven.

3. Om het product te blijven gebruiken, moet u de Licentieovereenkomst lezen en aanvaarden. Selecteer het bijbehorende selectievakje en klik op Verdergaan. Bitdefender scanner update automatisch en begint alle lokale stations te scannen.

4. Wanneer de scan afgerond is, verwijdert u de infecties of plaatst u deze in quarantaine.

5. Verlaat de Bitdefender Rescue-cd en herstart uw computer:

• From the lower-left corner of your desktop screen, click the Bitdefender icon and then select Log Out. The Log Out window will appear.

• Click Restart and wait for the computer to boot normally.

6. Werp het apparaat uit dat u gebruikt hebt.