Systeemherstel gebruiken in Windows

Als u de computer niet in de normale modus kunt starten, kunt u opstarten in Veilige modus en Systeemherstel gebruiken om te herstellen naar een tijdstip waarop de computer kon starten zonder fouten.

Om Systeemherstel uit te voeren, moet u als beheerder zijn aangemeld bij Windows.

Volg deze stappen om Systeemherstel te gebruiken:

In Windows 10:

• Meld aan bij Windows in de Veilig Modus.

• Klik in de linkerbenedenhoek op de Windows-icoon, geef Systeemherstel in en klik op Een Herstelpunt Aanmaken.

• Klik op de knop Systeemherstel.

• Klik op Volgende, volg de stappen van de wizard en u zou in staat moeten zijn het systeem op te starten in de normale modus.

In Windows 8 en Windows 8.1:

• Bij Windows aanmelden in Veilige modus.

• Zoek vanuit het Windows-startscherm het Configuratiescherm (u kunt bijvoorbeeld rechtstreeks in het startscherm "Configuratiescherm" beginnen ingeven) en klik op de icoon ervan.

• Selecteer Herstellen en vervolgens Systeemherstel openen.

• Volg de stappen van de wizard en u zou in staat moeten zijn het systeem op te starten in normale modus.

In Windows Vista en Windows 7:

• Bij Windows aanmelden in Veilige modus.

• Volg het pad vanuit het Windows-startmenu: Alle Programma's Accessoires  > Systeemwerkset > Systeemherstel.

• Volg de stappen van de wizard en u zou in staat moeten zijn het systeem op te starten in normale modus.

In Windows XP:

• Bij Windows aanmelden in Veilige modus.

• Volg het pad vanuit het Windows-startmenu: Start Alle Programma's  > Systeemwerkset > Systeemherstel.

• Klik op de pagina Welkom bij Systeemherstel om de optie Mijn computer herstellen naar een eerder tijdstip te selecteren en klik daarna op Volgende.

• Volg de stappen van de wizard en u zou in staat moeten zijn het systeem op te starten in normale modus.