Mobiele Software Development Kit (SDK)

Meerdere SDK's en rebranding-oplossingen

De opkomst van Android-malware

In 2013 heeft AV-TEST 1,7 miljoen unieke malwaresamples voor Android geregistreerd. Dit is 6 keer zoveel als het voorafgaande jaar. De makers van malware richten zich steeds vaker op dit platform en hackers proberen vertrouwelijke informatie te stelen. Twee-factor authenticatie is niet langer afdoende om cybercriminelen buiten de deur te houden: u hebt een combinatie van beveiligingsproducten nodig om deze dreigingen tegen te gaan.

De zwakste schakel

Antimalwarebeveiliging is zo sterk als de zwakste schakel in de keten. Voor veel organisaties is de opkomst van het mobiele platform een bron van problemen en zwakke plekken. Bedrijven introduceren steeds vaker mobiele applicaties waarmee medewerkers kunnen communiceren met collega's en waarmee goederen kunnen worden betaald en vertrouwelijke informatie kan worden uitgewisseld. Organisaties en beheerders vinden het moeilijk om goede maatregelen te nemen tegen malware-aanvallen op het mobiele platform.

Informatie verbergen

Er komen steeds meer mobiele apps die zich voordoen als leuke, onschuldige programma's. Maar ongemerkt downloaden veel gebruikers ook andere applicaties naar hun mobiele apparaten. Deze onschuldig ogende applicaties verzenden gevoelige gegevens, waardoor de persoonlijke of zakelijke informatie op de mobiele apparaten niet langer veilig is. Sommige van deze applicaties worden niet onmiddellijk aangemerkt als gevaarlijk, maar verzenden wel niet-versleutelde wachtwoordgegevens, sms-berichten of telefoonnummers naar onbekende personen.

Mobile Antivirus Software Development Kit (SDK)

De Mobile Antivirus SDK heeft geen internetverbinding nodig om Android-malware of -adware te herkennen. Dit is ideaal voor bedrijven die malwarescans willen aanbieden zonder toegang tot het netwerk en zonder verbinding met het mobiele internet.

Mobile Online Antivirus Software Development Kit (SDK)

De Mobile Online Antivirus SDK scant Android-applicaties in de Bitdefender Antimalware Cloud. U kunt een on-demand functie toevoegen om op aanvraag de bestaande bestanden op malware te scannen, of u kunt het apparaat automatisch alle applicaties laten scannen die een bestand hebben gedownload (on-access scanning). Als een bestand schadelijk is, kunt u de gebruiker waarschuwen. De gebruiker kan dan kiezen om de applicatie al dan niet te installeren. Al het rekenwerk vindt plaats in de Bitdefender-cloud, zodat het mobiele apparaat zo min mogelijk wordt vertraagd en het batterijverbruik wordt geminimaliseerd.

Mobile Web Security Software Development Kit (SDK)

De Mobile Web Security SDK scant op schadelijke websites en waarschuwt de gebruiker. Deze SDK onderschept nieuwe URL's tijdens het openen van een nieuwe browsersessie en informeert de gebruiker als de URL schadelijk is.

Rebranding voor Mobile Security

Bitdefender stelt een Mobile Security-pakket beschikbaar aan partners die snel een mobiele oplossing willen kunnen leveren aan hun huidige en nieuwe klanten. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om een oplossing toe te voegen aan een bestaand beveiligingsproduct of om een private label-oplossing te leveren ter ondersteuning van uw eigen merk.

Clueful for iOS & Android

Sommige mobiele apps verzenden op de achtergrond vertrouwelijke informatie naar de makers van de app. Vóórdat een app op uw mobiele apparaat wordt geïnstalleerd, laat Bitdefender Clueful u zien welke soorten informatie worden gedeeld met de maker van de app. Bitdefender Clueful herkent meer dan honderd soorten informatie, aan de hand waarvan u zelf kunt bepalen of er informatie wordt verstuurd die u als vertrouwelijk beschouwt.