msedge.exe probeerde een verbinding tot stand te brengen op basis van een verlopen certificaat naar bzib.nelreports.net | deff.nelreports.net

Als u meldingen hebt ontvangen van Bitdefender met betrekking tot bzib.nelreports.net en deff.nelreports.net in verband met Microsoft Edge, wees gerust! Deze meldingen zijn bedoeld om uw veiligheid online te garanderen en duiden niet op malwarebedreigingen voor uw apparaat.

 

Waar gaan deze meldingen over?

Verdachte meldingen over het blokkeren van verbindingen zeggen het volgende:

"msedge.exe probeerde een verbinding tot stand te brengen op basis van een verlopen certificaat naar bzib.nelreports.net. We hebben de verbinding geblokkeerd om je gegevens veilig te houden, omdat websites hun certificaten bij een certificeringsinstantie moeten vernieuwen om actueel te blijven en verouderde beveiligingscertificaten een risico vormen."

En

"msedge.exe probeerde een verbinding tot stand te brengen op basis van een verlopen certificaat naar deff.nelreports.net. We hebben de verbinding geblokkeerd om uw gegevens veilig te houden, omdat websites hun certificaten bij een certificeringsinstantie moeten vernieuwen om actueel te blijven en verouderde beveiligingscertificaten een risico vormen."

If you’ve been receiving notifications from Bitdefender regarding bzib.nelreports.net and deff.nelreports.net in relation to Microsoft Edge, fret not!

De Online Threat Prevention-module van Bitdefender triggert deze waarschuwingen wanneer er pogingen worden gedaan om toegang te krijgen tot een website met een verlopen SSL-certificaat. SSL-certificaten versleutelen gegevens die worden uitgewisseld tussen de browser van een gebruiker en een website en zorgen voor een veilige en vertrouwelijke verbinding door de identiteit van de website te valideren en gevoelige informatie te beschermen. Wanneer certificaten verlopen, kan dit een potentieel risico vormen.

De meldingen die u ziet zijn een proactieve maatregel van Bitdefender om verbindingen met websites zonder geldig SSL-certificaat te blokkeren. Deze meldingen verschijnen meestal wanneer u websites bezoekt met veel advertenties of bepaalde analysebedrijven waarvan het certificaat is verlopen.

 

Certificaatstatus controleren

Om jezelf gerust te stellen over de legitimiteit van deze meldingen, kun je de SSL-certificaatstatus van websites controleren via platforms als https://www.sslshopper.com/. Dit kan je extra informatie geven over de beveiligingsstatus van de genoemde websites.

 

Verdere hulp zoeken

We zijn ons ervan bewust dat verschillende gebruikers hun zorgen hebben geuit over dit certificaatprobleem op Microsoft-forums. Waarschijnlijk werkt Microsoft al aan een oplossing en we verwachten dat er te zijner tijd een fix zal worden vrijgegeven. U kunt de lopende discussie en vooruitgang in deze zaak volgen via deze link: https://answers.microsoft.com/en-us/microsoftedge/forum/all/what-is-bzibnelreportsnet-and-deffnelreportsnet-in/747c0517-f9d5-4ab6-b11f-cce0defd5f50

Als je in de tussentijd meer hulp of informatie nodig hebt die specifiek is voor Microsoft Edge, kun je rechtstreeks contact opnemen met het Microsoft Support Team via deze koppeling: https://support.microsoft.com/contactus/

 

Onthoud dat deze meldingen een proactieve maatregel zijn van Bitdefender om uw online veiligheid te garanderen. De veiligheid van uw gegevens is een prioriteit en deze meldingen zijn bedoeld om potentiële risico's in verband met verlopen SSL-certificaten te voorkomen.