Detecteert Bitdefender de nieuwe Silver Sparrow-malware voor Mac?

Vanaf maandag 22 februari 2021 detecteert Bitdefender Silver Sparrow. Bitdefender voorkomt, detecteert en verhelpt zelfs de nieuwste cyberbedreigingen.

 

Wat is Silver Sparrow?

Silver Sparrow is een nieuwe malware die speciaal is ontworpen voor zowel Intel- als M1-Macs. Dit stukje malware bevat een onbekende payload en kan ook native worden uitgevoerd op de nieuwe Mac-computers met Apple Silicon-processors. Bovendien kan het zichzelf vernietigen nadat het macOS-systeem is binnengegaan, zonder een spoor van de oorspronkelijke code achter te laten.

 

Hoe controleer ik of ik beschermd ben tegen Silver Sparrow?

Om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen de nieuwe Silver Sparrow-malware, moet u uw Bitdefender Antivirus for Mac up-to-date houden. Als u bent verbonden met internet en Bitdefender Shield is ingeschakeld, controleert Bitdefender Antivirus for Mac elk uur op updates. Als er een update beschikbaar is, wordt deze automatisch gedownload en op uw Mac geïnstalleerd. U kunt ook op elk moment handmatige updates uitvoeren:

1. Klik op het pictogram 'B' in de bovenste menubalk en kies 'Hoofdvenster openen' om Bitdefender Antivirus for Mac te openen.

2. Klik op 'Acties' in de menubalk.

3. Kies vervolgens 'Update bedreigingsinformatiedatabase'.

4. Bitdefender controleert op updates.

5. Als er een update beschikbaar is, wordt deze automatisch gedownload en op uw Mac geïnstalleerd.