Hoe controleer ik of ik een IPv6-adres heb op Windows, Mac, Android of iOS

Hoe controleer je of je een IPv6-adres hebt op Windows, Mac, Android en iOS? IPv4 is een internetprotocol dat wordt gebruikt om apparaten die verbonden zijn met het internet, te identificeren. Momenteel wordt dit soort internetprotocol het vaakst gebruikt. Het IPv4-adressensysteem is beperkt en sommige mensen maakten zich zorgen dat er steeds minder mogelijke adressen waren. IPv6 (Internetprotocol versie 6) werd dus in leven geroepen om eindeloos veel nieuwe IP-adressen mogelijk te maken, voor het stijgende aantal apparaten wereldwijd.

Sommige bedrijven zijn de IPv4-adressen al beginnen vervangen met IPv6, maar beide blijven de komende jaren naast elkaar bestaan. Volg de onderstaande stappen om te controleren of u een IPv6-adres hebt: