Hoe kan ik Bitdefender configureren om een proxy-internetverbinding te gebruiken

Als uw computer een internetverbinding maakt via een proxyserver, moet u Bitdefender configureren met de proxy-instellingen. Bitdefender zal standaard de proxy-instellingen van uw systeem automatisch detecteren en importeren.

Internetverbindingen bij u thuis gebruiken doorgaans geen proxyserver. Als vuistregel is het aanbevolen de proxyverbindingsinstellingen van uw Bitdefender-programma te controleren en te configureren wanneer de updates niet werken. Als Bitdefender een update kan uitvoeren, dan is de toepassing correct geconfigureerd voor het maken van een internetverbinding.

Om de proxy-instellingen te beheren, volg je de volgende stappen:

1. Open het hoofdvenster van Bitdefender.

2. Ga naar het menu Instellingen door te klikken op de icoon Instellingen links onderaan.

3. Selecteer het tabblad Geavanceerd.

4. Zet proxy gebruik aan door te klikken op de schakelaar.

1891 1

5. Klik op de link Proxies beheren.

6. Er zijn twee opties om de proxy-instellingen:

Proxy-instellingen van de standaardbrowser importeren - proxy-instellingen van de huidige gebruiker, opgehaald van de standaardbrowser. Als de proxyserver een gebruikersnaam en wachtwoord vereist, moet u deze gegevens opgeven in de overeenkomende velden.

OPMERKING: Bitdefender kan proxy-instellingen van de meest populaire browsers, waaronder de nieuwste versies van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Opera, importeren.

Aangepaste proxy-instellingen – proxy-instellingen die u zelf kunt configureren. U moet de volgende instellingen definiëren:

• Adres – voer het IP-adres van de proxyserver in.

• Poort – voer de poort in die BitDefender gebruikt om een verbinding te maken met de proxyserver.

• Gebruikersnaam – voer een gebruikersnaam in die wordt herkend door de proxy.

Wachtwoord – voer het geldige wachtwoord voor de eerder opgegeven gebruiker in.

1891 2

7. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan en het venster te sluiten.

Bitdefender zal de beschikbare proxy-instellingen gebruiken totdat het erin slaagt om verbinding te maken met het internet.