Bitdefender installeren naast andere beveiligingsoplossingen

Als u twee of meer beveiligingsoplossingen tegelijkertijd heeft geïnstalleerd, kan dit een negatieve invloed hebben op uw computer. De symptomen kunnen zijn, maar zijn niet beperkt tot verminderde prestaties, systeemcrashes en softwarefouten.

« Controleer voordat u antimalwaresoftware installeert of u nog geen antimalwareproduct op uw computer heeft staan. Als u dat wel doet, moet u het product dat u niet wilt verwijderen, voordat u het nieuwe installeert. Het kan problemen op uw computer veroorzaken als er twee verschillende antimalwareproducten zijn geïnstalleerd en tegelijkertijd actief zijn. »

• bron: Microsoft


 

Tijdens de installatie identificeert Bitdefender andere beveiligingsproducten die eerder waren geïnstalleerd. Om er zeker van te zijn dat deze verschillende beveiligingsoplossingen geen problemen veroorzaken, wordt u aangeraden om die te verwijderen.

 

Op dit punt zou u in de verleiding kunnen komen om alle beveiligingsoplossingen te behouden als een meerlagig verdedigingsmechanisme.

In sommige gevallen staat Bitdefender u toe om twee of meer beveiligingsoplossingen op één computer te gebruiken door alleen een uitgeklede versie te laden: Bitdefender Security Lite. De functies die niet parallel kunnen werken met een andere beveiligingsoplossing, zullen echter niet functioneel zijn. Op deze manier kunt u alle beveiligingsapps gebruiken zonder systeemoverkill. Bitdefender Security Lite zorgt voor een minimale scanbewerking en reserveert uw andere beveiligingsapps voor actieve monitoring van het systeem.

 

Als u besluit om de bestaande app te behouden en te kiezen voor Bitdefender Security Lite, wordt de hoofdinterface van Bitdefender gemarkeerd met een label dat aangeeft dat uw apparaat niet volledig wordt beschermd door Bitdefender zolang het naast een ander beveiligingsproduct is geïnstalleerd.

Activeer de bescherming rechtstreeks vanuit het product om de ontbrekende functies te ontgrendelen:

1. Klik op Bescherming activeren aan de rechterkant van de Bitdefender-interface.

2. Kies Doorgaan in het scherm Volledige bescherming activeren.

3. Selecteer de knop Verwijderen naast elke incompatibele toepassing in de lijst.

Volg daarna de stappen op het scherm.

Was dit een nuttig artikel?
No votes yet.
Please wait...

Sorry about that

How can we improve it?

For any issues with Bitdefender you can always contact us using this form

Populaire instructievideo's