BOX installeren op een Apple-router

Download de BOX-app om de BOX te configureren. U kunt het installeren vanaf Google Play als u een Android-apparaat hebt of vanaf de Apple App Store als u een iOS-apparaat hebt.

Configureer uw Apple-router om te werken in de Brugmodus (gebruik de app Airport Utility uit de App Store of de Mac OSX applicatie Airport Utility).

U vindt hieronder een gedetailleerde beschrijving van hoe u dit moet doen:

1. Meld aan of log in met een account.

• Gebruik uw Bitdefender Central-account als u er al een hebt. Nadat de set-up afgerond is, is BOX automatisch gesynchroniseerd met uw account.

• Klik op AANMELDEN als u nog geen account heeft.

• Indien u een Bitdefender Central-account hebt, maar u het wachtwoord vergeten bent, tik dan op de knop BOX apple-icoon om het te resetten.

BOX apple 1 1

2. Start de set-up.

Zorg ervoor dat het smart apparaat, met de BOX-app erop geïnstalleerd, verbonden is met het AirPort draadloze netwerk.

Open de BOX-app en kies de installatie-optie Ik heb een AirPort.

BOX apple 2 2

Configureer uw Apple-router om te werken in de Brugmodus (gebruik de app Airport Utility uit de App Store of de Mac OSX applicatie Airport Utility).

Voor iOS:

• Open de Airport Utility-app op uw iOS-apparaat en selecteer de Airport waarmee BOX zal worden geconfigureerd.

• Geef indien nodig het Airport-wachtwoord in, tik op Bewerken en selecteer Geavanceerd.

• Tik op "DHCP en NAT", tik op "Routermodus" en selecteer "Uit (Brugmodus)"

• Tik op "Klaar" om terug te keren naar het scherm "Geavanceerd".

• Om de instellingen op te slaan: tik opnieuw op "Klaar" en selecteer "Update" in de pop-up "Update-instellingen".

Voor Mac:

• Open de toepassing AirPort Utility. Selecteer de Airport waarmee BOX geconfigureerd zal worden en klik vervolgens op Bewerken. Geef het wachtwoord indien nodig in.

• Klik op Netwerk en kies dan Uit (Brugmodus) in het menu Routermodus.

• Klik op Update om de wijzigingen toe te passen.

• Haal de internetkabel uit de Apple-router en steek de kabel in de WAN-poort van de BOX.

• Gebruik de Ethernet-kabel uit het BOX-pakket en verbind de LAN-poort van de BOX met de WAN-poort van de Apple-router.

Als dit de eerste keer is dat u BOX installeert, ziet u waarschijnlijk de boodschap Nieuwe firmware beschikbaar. Tik gewoon op BOX Updaten en wacht totdat het proces is afgerond.

BOX apple 3 3

Na voltooiing van de update vraagt de app naar gegevens over uw verbindingstype. Contacteer uw internetprovider als u deze informatie niet hebt.

Indien de BOX verbonden is met een modem of router is het type verbinding gewoonlijk DHCP (dynamic IP allocation).

Ondersteunde verbindingstypes:

• PPPoE

• DHCP (dynamische IP-toewijzing)

• Statische IP

box apple 4 4

In sommige gevallen blokkeren internetproviders de toegang tot het internet voor nieuwe apparaten. Indien u weet dat dit voor u het geval is, geef dan het MAC-adres van uw Apple-router in wanneer de BOX ernaar vraagt. In alle andere gevallen kunt u deze stap "Overslaan".

U vindt het MAC-adres van uw Apple Airport in de Airport Utility-app.

BOX apple 5 5

Na deze stap zal BOX herstarten om de set-up af te werken en de netwerkconfiguratie toe te passen. Wanneer het terug online komt, bent u klaar.