Hoe configureert u een Veilige Locatie in Bitdefender Parental Control

Om zeker te zijn dat uw kind naar bepaalde locaties gaat, kunt u een lijst met veilige en onveilige plaatsen aanmaken. Telkens wanneer hij alleen een vooraf ingestelde zone betreedt, verschijnt er in de app Parental Control een melding die vraagt om te bevestigen dat hij veilig is. Indien uw kind geen bevestiging geeft, kunt u nog steeds het overzicht van zijn locatie in de loop van de dag bekijken door zijn profiel te openen in uw Bitdefender-account.

Om een locatie te configureren:

1. Log in op uw Bitdefender Central-account en ga naar het venster Parental Control.

2. Klik op de profielkaart van het kind.

location2

3. Selecteer Locatie Kind.

4. Als u nog geen mobiel apparaat hebt toegewezen aan het kind, klik dan op APPARATEN KIEZEN en selecteer het apparaat dat u wilt configureren.

location3

5. Ga naar het tabblad Gebieden en klik op GEBIED TOEVOEGEN.

location4

6. Kies het type locatie: VEILIG of BEPERKT.

location5

7. Klik op het specifieke gebied op de weergegeven kaart. U ziet een groene cirkel.

location6

8 Voer een geldige naam voor het gebied in.

location7

9. Stel het bereik in dat moet worden toegepast voor controle via de glijder Radius.

location8

10. Klik op GEBIED TOEVOEGEN.

location9

OPMERKING: De locatietracker kan gebruikt worden om Android- en iOS-apparaten te volgen waarop de app Bitdefender Parental Advisor geïnstalleerd is.

De locatie wordt elke 5 seconden vernieuwd, dus u kunt deze volgen indien hij in beweging is. De nauwkeurigheid van de locatie hangt af van hoe Bitdefender deze kan bepalen:

• Als de gps is ingeschakeld op het apparaat, kan de locatie worden bepaald tot op enkele meters, zolang deze binnen het bereik van gps-satellieten is (dus niet in een gebouw).

• Indien het apparaat binnenshuis is, kan de locatie tot op binnen tientallen meters worden bepaald indien Wifi is ingeschakeld en er beschikbare draadloze netwerken in de omtrek zijn.

• Anders worden alleen gegevens van het mobiele netwerk gebruikt om de locatie te bepalen, waardoor de nauwkeurigheid beperkt blijft tot enkele honderden meters.