Volledige geheugendumps genereren (Mijn systeem crasht met een blauw scherm – BSOD)

Volg de onderstaande stappen om volledige geheugendumps te genereren:

1. Ga naar Start → Configuratiescherm;

2. Open Systeem en klik op Geavanceerde Systeeminstellingen;

3. Klik op het tabblad Geavanceerd en druk op de knop Instellingen bij Opstart en Herstel;

4. Selecteer Volledige Geheugendump uit de uitklaplijst ‘Debuginformatie schrijven’

5. Zorg ervoor dat de optie ‘Automatisch herstarten’ aangevinkt is;

6. Zorg ervoor dat de optie ‘Bestaande bestanden overschrijven‘ aangevinkt is;

7. Klik tweemaal op de knop OK om de wijzigingen te bewaren;

8. Eens het blauwe scherm opnieuw verschijnt, is er een bestand .dmp gegenereerd in de map C:\Windows.

Volg de onderstaande stappen om de aangemaakte dumps te bekijken:

Verborgen objecten weergeven

1. Ga naar uw 'Configuratiescherm' en open 'Mapopties'.

2. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Weergeven’ en voer de onderstaande wijzigingen uit:

• Vink ‘Inhoud van systeemmappen weergeven' aan

• Vink ‘Verborgen bestanden en mappen weergeven’ aan

• Vink ‘Extensies voor bekende bestandstypen verbergen’ uit

• Vink ‘Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen’ uit

3. Klik op 'Toepassen' en dan op 'OK' om af te sluiten.

1169 1

Ondervindt u het probleem dat het item ‘Volledige Geheugendump’ niet verschijnt in de uitklaplijst ‘Debuginformatie schrijven’, download dan deze registry key, pak de key uit en voer deze uit op uw computer.

Indien u het bestand .reg niet kunt uitvoeren, volg deze stappen dan handmatig:

1. Open de register-editor (Start → Uitvoeren)

2. Geef regedit in druk dan op Enter

1169 2

3. Klap de linkerboom uit en selecteer de volgende key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl

1169 3

4. Dubbelklik in het rechterpaneel op de datawaarde CrashDumpEnabled om het te wijzigen

5. Wijzig de waarde naar 1

6. Klik op 'OK'.

7. Start de computer opnieuw op.

De optie ‘Volledige geheugendump’ is nu actief en kan worden geselecteerd uit het menu Systeemeigenschappen, zoals hierboven werd beschreven.