The real-time protection feature included in Bitdefender 2019

Bitdefender Shield, the real-time protection feature included in our security software, provides continuous protection against a wide range of malware threats by scanning all accessed files and e-mail messages.

De standaardinstellingen voor de realtime-beveiliging garanderen een goede beveiliging tegen malware, met een minimale impact op de systeemprestaties. BitDefender zal bijvoorbeeld een Worddocument scannen op bekende gevaren wanneer u het opent, en een e-mailbericht wanneer u het ontvangt.

1. Open de hoofdinterface van Bitdefender.

2. Go to the Protection window.

3. Click on the Settings button in the ANTIVIRUS module.

4. Selecteer TOON GEAVANCEERDE INSTELLINGEN. U vindt hier de volgende opties:

Enkel toepassingen scannen

U kunt Bitdefender zo instellen dat enkel alle geopende bestanden of toepassingen (programmabestanden) gescand worden.

Gedeelde netwerken scannen

Standaard komen zowel lokale mappen als zaken die via het netwerk worden gedeeld in aanmerking voor scannen bij toegang. Voor betere systeemprestaties kunt u netwerklocaties uitsluiten van scannen bij toegang.

Binnen archieven scannen

Het scannen binnenin de archieven verloopt langzaam en is een veeleisend proces, waardoor het niet aanbevolen is voor de realtime-beveiliging. Indien u beslist om deze optie te gebruiken, schakel ze in en versleep daarna de balk langs de schaal om een maximale toegelaten grootte (in MB) in te stellen voor archieven die bij toegang moeten gescand worden.

E-mails scannen

Om te voorkomen dat malware naar uw computer wordt gedownload scant Bitdefender automatisch inkomende en uitgaande e-mail.

Opstartsectoren scannen

U kunt Bitdefender zo instellen dat hij de opstartsectoren van uw harde schijf scant.

Alleen nieuwe en gewijzigde bestanden scannen

Door alleen nieuwe en gewijzigde bestanden te scannen, kunt u de algemene reactiviteit van uw systeem aanzienlijk verbeteren met een minimale inlevering op het vlak van beveiliging.

Scannen op keyloggers

Selecteer deze optie om uw systeem te scannen op keyloggers.

Vroege opstartscan

Selecteer deze optie om uw systeem bij het opstarten te scannen zodra alle kritieke diensten geladen zijn.

Actie nadat de scan voltooid is

Kies wat er gebeurt na een scan. U hebt drie opties: Juiste acties ondernemen, Bestanden naar quarantaine verplaatsen en Toegang weigeren.