Laatste nieuws

Vrienden, vijanden en Facebook®: de oorlog wordt verklaard

November 2011


Oplichters diversifiëren en verfijnen hun aanvallen ten gevolge van de wijzigingen die gepresenteerd werden tijdens de f8 conferentie in september

 

Brussel, 29 november 2011- Bitdefender®, bekroonde leverancier van beveiligingsoplossingen voor het internet, publiceert een white paper over de meest bekende scams die circuleren op Facebook® en legt de gebruikers uit hoe ze valkuilen – van het hacken van hun account tot malware en allerhande kwaadaardige virussen – moeten vermijden.

Deze white paper beschrijft de ervaringen van een volledig jaar gewijd aan de detectie en het onderzoek van e-threats met Bitdefender Safego. Dankzij deze tool was Bitdefender goed geplaatst om de efficiëntie van hedendaagse online oplichterij op Facebook® te evalueren en de vormen te anticiperen die toekomstige aanvallen zouden kunnen aannemen. Bitdefender Safego beschermt reeds 100.000 gebruikers van Facebook® tegen allerhande aanvallen.

Deze studie onderzoekt ook de recente evoluties die Facebook® onderging en voorspelt een toename van gerichte aanvallen. Het rapport bespreekt ook de scams die Facebook® de laatste maanden geteisterd hebben, zoals de sociale zwendel “Ontdek wie je profiel bekeken heeft” bijvoorbeeld, die beloofde dat hij het slachtoffer zou aanwijzen hoeveel personen zijn profiel bekeken hebben. Deze omvat - volgens de gegevens die door Bitdefender Safego verzameld werden - gemiddeld 286 unieke URL’s per aanvalsgolf, 14 unieke Facebook® applicaties, meer dan een miljoen verzamelde kliks en een distributiepiek van elke URL die bereikt werd na 34 uren.

Deze studie levert en bepaalt de regels die men dient na te leven om scams verbonden met Facebook® uit de weg te gaan en dit van de privacy-instellingen van Facebook® tot het misbruik van accounts via de “Vind ik leuk” knop, een doeltreffend instrument voor de verspreiding van geïnfecteerde links.

De white paper kan hier gedownload worden:

http://www.bitdefender.com/media/materials/white-papers/en/Facebook_Whitepaper_.pdf

Om Bitdefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:

-       RSS-feeds

-       Facebook

-       Twitter

-       gebruikersgroep MalwareCity

 

Alle namen van producten of bedrijven genoemd in dit document zijn uitsluitend bedoeld ter informatie en zijn en blijven de eigendom van, en kunnen de handelsmerken zijn van, hun respectievelijke eigenaars.


Share