Laatste nieuws

BitDefender stelt gloednieuwe beveiligingsapplicatie voor Facebook� voor

November 2010


U draagt toch ook geen T-shirt waarop in rode hoofdletters uw volledige naam, geboortedatum, telefoonnummer en e-mail adres staan?

 

BitDefender®, uitgever van beveiligingsoplossingen, lanceert de bètaversie van safego, een applicatie die haar geavanceerde analytische technologie aanwendt voor een veilig gebruik van sociale netwerken. Hoewel deze tool ontwikkeld werd voor verschillende van deze netwerken, wordt de bètaversie op dit moment op Facebook® getest. 
 
Via een eenvoudige interface controleert safego de vertrouwelijkheidsniveaus van de gebruiker en identificeert hij de persoonlijke informatie die toegankelijk is voor vreemden. BitDefender’s app analyseert tevens de Facebook® “wall” van de gebruiker, zijn mailbox en de geposte commentaar, op zoek naar kwaadaardige links en corrupte content zoals video’s en foto’s. 
 
“Het is duidelijk dat heel wat mensen niet beseffen hoeveel persoonlijke informatie ze op het internet delen met de rest van de wereld. BitDefender’s safego applicatie laat toe om de gegevens die gedeeld worden te identificeren en de nodige veranderingen door te voeren”, verduidelijkt Catalin Cosoi, Directeur van de BitDefender Laboratoria tegen e-bedreigingen. “We merken trouwens steeds meer aanvallen op de 500 miljoen Facebook-gebruikers. Dankzij BitDefender’s pionierende tools voor de detectie van malware, beschermt onze safego applicatie de gebruikers tegen kwaadaardige links en andere bedreigingen die zich via berichten verspreiden, geafficheerd staan op de “wall” of via video’s binnenkomen.”
 
Gebruikers van safego profiteren van de volgende functies: 
 
o Bescherming van persoonlijke informatie: gebruikers worden gewaarschuwd wanneer het aanbevolen is om hun privacy-instellingen te wijzigen op Facebook® om te vermijden dat hun persoonlijke gegevens worden blootgesteld.
o Automatische analyse: de gebruikers moeten enkel klikken op “Double Check” om te het veiligheidsniveau van hun Facebook®account visualiseren.
o Bescherming 24 uur op 24 en 7 dagen op 7: de Facebook® accounts zijn beschermd zelfs wanneer de gebruikers niet geconnecteerd zijn. 
o Bescherming van de vrienden: gebruikers kunnen de aanwezigheid van corrupte links in hun Facebook® account melden aan hun vrienden.
Om toegang te krijgen tot safego, surf naar http://www.bitdefender.com/safego.
 
Om BitDefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:
 


Share