Laatste nieuws

Bitdefender lanceert een oplossing om de spy tool Flamer uit te roeien

May 2012


De meest geavanceerde cyber-spionage tool ter wereld kan nu op slechts enkele seconden verwijderd worden

 

 

Bitdefender®,uitgever van beveiligingsoplossingen, lanceert een oplossing om de meest complexe en gevaarlijke spy tool tot hiertoe te detecteren en te verwijderen. Het betreft de recent ontdekte aanvallerstoolkit Flamer.

Flamer, ook gekend onder de naam Skywiper, kan data stelen, wachtwoorden kopiëren, voice-gesprekken opnemen, screenshots maken en zelfs informatie verzamelen op Bluetooth apparaten die zich bevinden in de buurt van de geïnfecteerde PC. De toolkit, die reeds geleid heeft tot spionagetools zoals Stuxnet en Duqu, kan zich verspreiden op lokale netwerken of verwisselbare apparaten zoals USB-sticks.

Flamer is de meest enge tool voor cyber-spionage die we tot hiertoe kennen. Het begeeft zich op plaatsen waar andere spyware niet heen gaan, haalt informatie op die anderen niet kunnen achterhalen en heeft toegang tot alle vertrouwelijke gegevens van de computer”, vertelt Catalin Cosoi, Head of Security Research bij Bitdefender. “Gelukkig laat de removal tool van Bitdefender toe om hem op eenvoudige wijze te verwijderen van de computer.”

Flamer is geen eenvoudige spy tool, maar eerder een “toolbox” die volledig onder de controle staat van de aanvallers. In termen van bestandsgrootte, is het de grootste aanvallende malware tot hiertoe. Vanwege zijn omvang, zal het ongetwijfeld meerdere weken van analyse in beslag nemen om al zijn functies te ontdekken.

Om na te gaan of een pc besmet is met Flamer, download the desinfectietool van Bitdefender op deze link: http://labs.bitdefender.com/2012/05/cyber-espionage-reaches-new-levels-with-flamer/

 

Om Bitdefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:

-       RSS-feeds

-       Facebook

-       Twitter

-       gebruikersgroep MalwareCity


Share