Laatste nieuws

Bitdefender lanceert een beveiligingsoplossing voor gevirtualiseerde datacenters

October 2011


De nieuwe beveiligingsoplossing centraliseert de antimalware functies om de consolidatieratio van servers of van gevirtualiseerde desktops te optimaliseren

Brussel, 25 oktober 2011 - Bitdefender®,uitgever van beveiligingsoplossingen, heeft in Kopenhagen tijdens de VMware® 2011 conferentie de commercialisatie aangekondigd van een geïntegreerde beveiligingsoplossing voor datacenters die gevirtualiseerd zijn met VMware vShield™ 5.0: Security for Virtualized Environments by Bitdefender.

Security for Virtualized Environments by Bitdefender wordt in VMware vShield Endpoint™ geïntegreerd om servers en desktops onder Windows, Linux en Solaris besturingssystemen te beschermen.

Veiligheid is de eerste prioriteit van gevirtualiseerde datacenters. Om te beantwoorden aan de noden van dergelijke datacenters, lanceert Bitdefender een complete oplossing op de markt, die weinig resources verbruikt. Dit zorgt voor een hogere consolidatieratio, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid”, vertelt Stéphane Pacalet, Algemeen Directeur van Editions Profil.

We zijn verheugd dat Bitdefender één van onze eerste partners is die een commerciële oplossing lanceert die zich integreert in onze nieuwe beveiligingstechnologie VMware vShield Endpoint™”, aldus Parag Patel, Vice President Global Strategic Alliances bij VMware. “De combinatie van onze respectievelijke expertise in virtualisatie en in beveiliging betekent een grote toegevoegde waarde voor onze klanten. Dit zal onder andere toelaten om de belangrijkste antimalware functionaliteiten over te dragen naar een virtuele beveiligingsmachine zodat men betere prestaties kan bereiken.”

Security for Virtualized Environments by Bitdefenderbezit een aantal voordelen en belangrijke functies voor bedrijven:

  • Een universele beveiligingsoplossing die VMware omgevingen en alle andere virtualisatietechnologie ondersteunt.Eenmaal geïnstalleerd in een VMware omgeving,integreert Security for Virtualized Environments by Bitdefender zich in VMware vShield Endpoint voor geoptimaliseerde beveiligingsfuncties. De architectuur van de oplossing laat tevens toe om omgevingen te beschermen die functioneren met elke andere virtualisatietechnologie voor servers of desktops waaronder de hypervisors Xen®, Microsoft® Hyper-V, Oracle® VM en Red Hat® Enterprise Virtualization onder Windows, Linux, en Solaris.

 

  • Een complete beveiliging met een gecentraliseerde analyse.Dankzij de unieke architectuur van het product, zijn de verschillende analysefuncties gecentraliseerd en ontdubbeld. Dit laat toe om prestatieproblemen en beveiligingsrisico’s bij het opstarten, te elimineren. De gecentraliseerde analyse vraagt ook minder van het systeem in termen van updates, beheer en analyses. Om een complete beveiliging te leveren, werd de antimalware analyse geoptimaliseerd door middel van een ‘stille’ agent, ontworpen om een analyse van het geheugen en de processen te leveren en door een lokale grafische user interface voor de eindgebruikers van de VDI (Virtual Desktop Infrastructure).

 

  • Een oplossing gebaseerd op de nieuwe architectuur Gravity.

Security for Virtualized Environments by Bitdefender maakt deel uit van een nieuwe generatie van Bitdefender oplossingen gebaseerd op de Gravity architectuur. Deze laatste is tevens opgenomen in de oplossing “Cloud Security for Endpoints by Bitdefender” (die binnenkort gelanceerd wordt) en zal zorgen voor het gecentraliseerde beheer van de verschillende beveiligingsoplossingen van Bitdefender. De bouw van de architectuur rond virtuele containers die ingezet kunnen worden als “turnkey” oplossingen, laat grote bedrijven en serviceleveranciers toe om aan hun klanten zeer schaalbare oplossingen aan te bieden voor een complete beveiliging.

 

Security for Virtualized Environments is de hoofdoplossing van Bitdefenders nieuwe gamma van beveiligingsoplossingen voor bedrijven die voorgesteld werden tijdens VMworld® 2011 Europa”, legt Bogdan Dumitru, Directeur Technologie bij Bitdefender, uit. “Wanneer bedrijven hun consolidatieratio in datacenters verhogen, spelen de producten die specifiek ontworpen werden om te beantwoorden aan beveiligingsnoden in virtuele omgevingen een essentiële rol. De architectuur van Security for Virtualized Environments by Bitdefender zorgt voor een maximale ROI voor datacenters en kan een groter aantal virtuele machines laten draaien zonder afbreuk te doen aan de veiligheid.

Licenties en Beschikbaarheid

Security for Virtualized Environments by Bitdefender levert een complete beveiliging voor alle gevirtualiseerde omgevingen met flexibele licenties die alle beveiligingsmodules bevatten zonder extra kosten. Deze licenties zijn beschikbaar in functie van het aantal fysieke processors of van het aantal virtuele machines die beveiligd worden. Security for Virtualized Environments by Bitdefender zal beschikbaar zijn in het Engels en Frans vanaf begin november 2011.

Voor een demonstratie van het product en informatie: http://www.bitdefender.com/sve.

Om Bitdefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:

 

-       RSS-feeds

-       Facebook

-       Twitter

-       gebruikersgroep MalwareCity

 

VMware, VMware vShield, VMware vShield Endpoint en VMworld zijn geregistreerde merken en/of merken van VMware, Inc.in de Verenigde Staten en/of andere rechtsgebieden. Het gebruik van de term “partner” of partnerschap” impliceert geen juridische partnerrelatie tussen VMware en elk ander bedrijf. Citrix® en Xen® zijn handelsmerken van Citrix Systems, Inc. en/of  van één of meer van zijn filialen en kunnen geregistreerd zijn in het Amerikaanse Bureau voor Patenten en Handelsmerken en in andere landen. Microsoft is een geregistreerd merk en Hyper-V  is een handelsmerk van Microsoft Corporation. Oracle is een geregistreerd mark van Oracle en/of haar dochterondernemingen. Red Hat is een geregistreerd merk van Red Hat Inc in de Verenigde Staten en andere landen. Linux is een geregistreerd merk van Linus Torvalds. Alle andere namen van producten of bedrijven vermeld in dit document zijn louter informatief en zijn het eigendom, en eventueel de merken, van hun respectievelijke eigenaars.

Over Bitdefender®

Bitdefender is een internationaal bedrijf dat in meer dan 100 landen beveiligingsoplossingenontwikkelt, uitgeeft en verkoopt. Zijn proactieve technologie evolueert voortdurend, beschermt vandaag meer dan 400 miljoen particuliere en professionele gebruikers overal ter wereld en wordt door onafhankelijke testorganisaties erkend en gecertificeerd als één van de snelste en meest efficiënte oplossingen van de markt. Sinds 2001 vertrouwt Bitdefender de uitgave en verkoop van zijn oplossingen in Frankrijk en de Franstalige landen toe aan het bedrijf Editions Profil.

 

Voor meer informatie over de producten van Bitdefender:

http://www.bitdefender.nl

http://www.bitdefender.be

 

Voor persinformatie, surf naar het Perscentrum.

 

Om op de hoogte te blijven van de actualiteit op het vlak van e-bedreigingen, ga naar de gebruikersgroep MalwareCity

 

Over Editions Profil

Editions Profil is een onafhankelijk Frans bedrijf dat opgericht werd in 1989. Het ontwikkelt, verkoopt en geeft oplossingen voor beveiliging en het filteren van digitale inhoud – aangepast aan particulieren en bedrijven – uit.

Zijn flagship producten worden uitgegeven onder de merknamen BitDefender en Profil Technology.

Meer informatie op www.editions-profil.eu.

 

Voor meer informatie:

Marc Henri De Bruyne

Founding Consultant

VADEMECOM bvba/sprl

T: + 32 (0)2 269 50 21

M: + 32 (0)486 96 49 49

[email protected]

Vuurkruisenlaan 173

1020 Brussel

www.vademecom.be


Share