Laatste nieuws

BitDefender Internet Security 2011 haalt uitstekende resultaten voor de opsporing en verwijdering van virussen in onafhankelijke testen

December 2010


Met een detectiegraad van 99% en een desinfectiegraad van 95%, de hoogste in de sector, haalde BitDefender de hoogste score die door het onafhankelijke testorganisme AV-Test.org wordt toegekend

 

BitDefender®, uitgever van beveiligingsoplossingen, kondigt aan dat BitDefender Internet Security 2011 werd beoordeeld door AV-Test.org en uitstekende resultaten behaalde in een reeks antivirustesten. BitDefender Internet Security 2011 gooide vooral hoge ogen in de categorieën opsporing en verwijdering van virussen. In de testen werden de prestaties van de antivirusmotor BitDefender Internet Security gemeten, waarvan de technologie in alle beveiligingsoplossingen van BitDefender 2011 is geïntegreerd.
 
Het onafhankelijke testlabo legde BitDefender en 18 andere beveiligingsprogramma’s op de rooster aan de hand van criteria zoals beveiliging, herstel en gebruiksgemak. De testen beoordeelden:
     • de statische en dynamische opsporing van malwares, inclusief aanvallen van het type ‘zero-day’ in reële situaties
     • de desinfectie van het systeem en de nauwkeurige verwijdering van de rootkits
     • de eventuele vertragingen van het systeem, veroorzaakt door de tools en het aantal gegenereerde vals positieve resultaten.
 
De resultaten van BitDefender garanderen de gebruikers, vooral zij die op zoek zijn naar de meest performante antivirusoplossing, de best mogelijke tools om hun computers van virussen te bevrijden. 
 
“Veel computergebruikers ontdekken BitDefender nadat hun systeem met malware werd geïnfecteerd en ze op zoek gingen naar een performantere oplossing dan het programma dat ze gebruikten. Onze efficiëntie in de categorie virusverwijdering bewijst wat onze gebruikers al wisten: we bieden hen de beste desinfectietools op de markt,” zegt Viorel Canja, directeur van de antimalwarelaboratoria van BitDefender. “De testen van AV-Test.org behoren tot de meest veeleisende voor producten van beveiligingsoplossingen en de bevestiging dat we onze klanten de best mogelijke oplossing bieden, is de beloning voor onze investeringen.” 
 
“De BitDefender-oplossingen vertonen een onberispelijk detectieniveau voor malware. In het derde kwartaal bedroeg de detectiegraad meer dan 99%, tegenover een gemiddelde van slechts 96% voor de andere oplossingen en de analyse op verzoek van BitDefender genereerde in drie maanden van testen slechts één vals positief resultaat, terwijl dit voor de andere producten gemiddeld 3 bedroeg,” verklaart Andreas Marx, algemeen directeur van AV-Test.org. “Deze resultaten werden verkregen met aanzienlijk minder vertraging van de systemen dan bij de andere antivirusprogramma’s. BitDefender gebruikt immers maar de helft van de resources die de andere geteste software gemiddeld nodig heeft.”
 
Om BitDefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:
 


Share