Laatste nieuws

BitDefender en BitTorrent slaan de handen in elkaar om de gebruikers te beschermen met het gratis programma Virus Guard

January 2011


Nieuwe functie voor gebruikers van BitTorrent analyseert torrentbestanden om malware op te sporen met behulp van de beveiligingsoplossingen van BitDefender

 

BitDefender®, uitgever van beveiligingssoftware en BitTorrent Inc., dat zich specialiseert in innovatieve technologieën om het opzoeken, verspreiden en ontvangen van grote bestanden via het internet te vergemakkelijken, gaan samenwerken om de gebruikers bij het downloaden van mulitimediabestanden tegen malware te beschermen. Dankzij het nieuwe programma Virus Guard zullen de miljoenen gebruikers van BitTorrent met een gerust hart van film, muziek, games en programma’s met open source licentie kunnen genieten.

Het programma Virus Guard is gebaseerd op de geavanceerde beveiligingstechnologieën van BitDefender en controleert alle torrentbestanden op malware. Virus Guard is beschikbaar in de nieuwe App Studio van BitTorrent en werkt als een autonome beveiligingsapplicatie die perfect is geïntegreerd in de oplossingen BitTorrent en µTorrent om de bestanden na het downloaden te analyseren. Als er malware wordt gevonden, duidt het programma de betrokken torrent aan en nodigt de gebruikers uit om de BitDefender beveiligingssuite gratis te proberen om het gevaar uit te schakelen; de gebruiker kan zijn pc ook analyseren met zijn bestaande virusoplossing. Virus Guard is een van de vele programma’s die BitTorrent aanbiedt om de bestaande functionaliteiten te verbeteren en de gebruikers een uitzonderlijke ervaring te bezorgen.

“Veiligheid is een belangrijke prioriteit voor BitTorrent en onze community. Het verheugt ons om met BitDefender samen te werken om onze gebruikers in staat te stellen onze diensten in alle rust te gebruiken in de wetenschap dat ze over antimalwarefuncties van topkwaliteit beschikken,” zegt Claude Tolbert, vice-president commerciële ontwikkeling bij BitTorrent. “Het programma Virus Guard was al snel een groot succes. Bovendien betekent samenwerken met BitDefender dat we van een sterke partnerschapscultuur profiteren en we wilden snel een antimalwareoplossing installeren om de gebruikers van BitTorrent efficiënt te beschermen.”

“BitTorrent is een krachtige tool die steeds meer succes kent bij gebruikers die waardevolle content willen delen. Door hun populariteit zijn hosting sites een belangrijk doelwit voor auteurs van malware die de systemen van de gebruikers willen infecteren. Dit partnerschap met BitTorrent stelt ons in staat om gebruikers proactief tegen malware en andere elektronische bedreigingen te beschermen en te voorkomen dat hun geïnfecteerd worden,” zegt Peter Laakkonen, verantwoordelijke OEM en technologielicenties bij BitDefender. “We zijn blij dat we deel kunnen uitmaken van de nieuwe App Studio van BitTorrent en de ervaring van de gebruikers nog kunnen verbeteren door een veilige IT-omgeving te creëren voor iedereen.”

Om BitDefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:
 
 

Over BitTorrent

BitTorrent ontwerpt innovatieve open source technologieën en producten om het opzoeken, verspreiden en ontvangen van multimediabestanden via het internet te vergemakkelijken. Dankzij BitTorrent kunnen meer dan 80 miljoen fans uit de hele wereld van films, muziek, games en programma’s met open source licentie profiteren. De twee belangrijkste producten van BitTorrent zijn de BitTorrent-software en het kleine, maar krachtige µTorrent. BitTorrent heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco, Californië en telt 40 medewerkers. Meer informatie over BitTorrent en de SDK voor applicatieontwikkeling vindt u op www.bittorrent.com.


Share