Bitdefender

Home Scanner

Gratis & supersnelle wifiscanner voor uw thuisnetwerk. Bitdefender Home Scanner zoekt naar kwetsbare apparaten en wachtwoorden, en biedt gedetailleerde beveiligingsaanbevelingen voor uw thuisnetwerk.

Gratis download
Compatibel met Windows
Weet u wie er verbinding maakt met uw wifinetwerk?

Voorkom dat hackers en indringers misbruik kunnen maken van beveiligingsgaten en kunnen inloggen op uw thuisnetwerk, uw gezin kunnen bespioneren, uw privégegevens kunnen stelen of uw smart apparaten kunnen gijzelen. Met Bitdefender Home Scanner blijft u de controle behouden.

Scannen op indringers in uw netwerk

Met Home Scanner ziet u alle apparaten die met uw thuisnetwerk zijn verbonden. U krijgt een melding telkens een onbekend apparaat verbinding maakt met uw wifi, zodat u profiteurs meteen kunt buiten gooien en vertragingen kunt tegengaan.

NIEUW! Ontvang realtime updates wanneer
nieuwe apparaten een verbinding maken met uw netwerk

Bitdefender Home Scanner detecteert nieuwe apparaten die een verbinding maken met uw wifi automatisch en brengt u daarvan meteen op de hoogte. Vanaf nu hebt u altijd in de hand wie uw thuisnetwerk gebruikt.

U kunt de Home Scanner altijd uitschakelen om het scannen te stoppen of aan laten staan om apparaten in real time te ontdekken.

Bitdefender Home Scanner
Scan op zwakke plekken en verborgen achterpoortjes in uw woning

Bitdefender Home Scanner is een gratis tool dat uw wifinetwerk scant, apparaten in kaart brengt en tekortkomingen in de beveiliging van uw netwerk detecteert. Bitdefender Home Scanner gaat op zoek naar zwakke wachtwoorden, alsook kwetsbare of slecht versleutelde communicaties. Deze oplossing correleert de verzamelde informatie met online databases over kwetsbaarheden en stelt een gedetailleerd rapport op zodat u voor een optimale beveiliging van uw netwerk kunt zorgen.

Breng uw thuisnetwerk in kaart
Open poorten in het netwerk scannen
Wifiscanner: identificeer alle geconnecteerde apparaten en beveiligingsrisico's
Aanvullend bij en compatibel met alle bestaande beveiligingstools
Gratis download

Het gevaarlijke leven van smart apparaten

Er worden dagelijks nieuwe softwarekwetsbaarheden gevonden in smart apparaten, en hackers maken daar misbruik van om gezinnen en bedrijven aan te vallen. Het is hoog tijd om ook aan de beveiliging van uw smart apparaten te denken.

Technische details
Binnenkort verwacht

Bescherm uw apparaten die met het internet zijn verbonden met Bitdefender BOX

Bitdefender BOX beschermt niet enkel uw computer of laptop, maar ook al uw apparaten die met het internet zijn verbonden. Bitdefender BOX beveiligt uw smartphones en smart televisies en al uw huishoudtoestellen en gadgets, zoals uw wifithermostaten, uw gaming consoles en zelfs uw babyfoons.

Meer weten
F.A.Q.
+Wordt mijn netwerk via Bitdefender Home Scanner beschermd tegen virussen?
+Welk soort apparaten wordt door Bitdefender Home Scanner gedetecteerd?

Bitdefender Home Scanner kan om het even welk draadloos apparaat dat ingeschakeld is en verbonden is met uw thuisnetwerk detecteren. Draadloze apparaten kunnen smart apparaten zoals babyfoons, wificamera's, gaming consoles of smart televisies zijn of Windows-, Macs-, iOS- en Android-apparaten.

+Welke kwetsbaarheden worden door Bitdefender Home Scanner gedetecteerd?

Smart apparaten op thuisnetwerken zijn vaak onvoldoende beveiligd en bevatten ernstige tekortkomingen. Om u te helpen uw thuisnetwerk veilig te houden, zoekt Bitdefender Home Scanner naar de onderstaande kwetsbaarheden:

 • Niet-beveiligde authentificatie.
 • Zwakke inloggegevens.
 • Verborgen achterpoortjes.
+Waarom wordt Bitdefender Home Scanner gratis aangeboden?

Onze techneuten onderzoeken dagelijks de noden van onze klanten om eenvoudige en effectieve oplossingen te vinden voor onvoorziene netwerkaanvallen. Door dit product gratis te leveren, bieden we u de mogelijkheid om gratis op de hoogte te blijven van mogelijke bedreigingen die uw privacy zouden kunnen schaden.

+Wat is de impact van Bitdefender Home Scanner op de prestaties van het apparaat waarop het is geïnstalleerd?

Afhankelijk van het aantal apparaten verbonden met uw thuisnetwerk neemt het scanproces meer of minder tijd in beslag en het is mogelijk dat deze procedure het systeem wat vertraagt. De toepassing is ontwikkeld om enkel te scannen wanneer nieuwe apparaten verbinding maken of wanneer u een handmatige scan uitvoert.

+Er werden kwetsbaarheden gevonden in mijn netwerk. Wat moet ik doen?

Eerst is het van belang te weten welke kwetsbaarheden werden gedetecteerd. Indien zwakke identificatiegegevens het probleem zijn, verandert u het wachtwoord naar een sterker wachtwoord, met cijfers, symbolen, kleine letters en hoofdletters. Indien het gaat om andere kwetsbaarheden, selecteert u het tabblad KWETSBAARHEDEN en volgt u onze suggesties. We raden aan dat u de nieuwste firmware-update installeert en indien mogelijk zorgt u ervoor dat de inloggegevens ingeschakeld zijn en moeilijk te raden zijn.

+Wat kan er gebeuren wanneer een hacker de controle krijgt over een van mijn smart apparaten thuis?

Hackers kunnen met de apparaten waarvan ze de beveiliging hebben kunnen uitschakelen, doen wat ze ook maar willen. Veronderstel even dat u een koelkast met een lcd-schermpje hebt. Indien de software niet meer werd bijgewerkt, of indien het wachtwoord of uw netwerk zwak is en een buitenstaander er toegang toe krijgt, zou u wel eens brutale afbeeldingen of video's voorgeschoteld kunnen krijgen, of kan de temperatuur van de koelkast zomaar worden aangepast. Daarnaast kunnen ook de inloggegevens voor uw e-mailadres gestolen worden om tientallen spamberichten te versturen. Dit kan tot frustratie leiden, tenzij u de software van het gehackte apparaat bijwerkt, het wachtwoord van uw netwerk wijzigt of de fabrikant contacteert om u een oplossing te bieden.

+Hoe kan ik mijn thuisnetwerk in Bitdefender Home Scanner wijzigen?

Om uw huidige thuisnetwerk te wijzigen:

 1. Klik op het menu "Mijn Account” in de linkerzijbalk van de Bitdefender-interface.
 2. In het gebied THUISNETWERK selecteert u de link Thuisnetwerk wijzigen.
 3. Selecteer het netwerk dat u als thuisnetwerk wilt configureren en klik op de knop ALS THUISNETWERK INSTELLEN.
+Mijn thuisnetwerk werd tijdens het installatieproces niet gedetecteerd. Wat moet ik doen?

Om Bitdefender Home Scanner te kunnen gebruiken, moet u verbonden zijn met een correct geconfigureerd draadloos netwerk. Voordat u het product installeert, gaat u naar de lijst met netwerken, kiest u het netwerk waarmee u verbinding wilt maken en selecteert u Verbinden. Is er geen draadloos netwerk geconfigureerd, volgt u eerst de stappen van de verdeler van wie u de router hebt aangekocht.

+Hoe weet ik of er kwetsbaarheden zijn in mijn netwerk?

Bitdefender Home Scanner scant uw netwerk automatisch zodra u deze oplossing geconfigureerd hebt en telkens een nieuw apparaat verbinding maakt. U kunt uw netwerk ook handmatig scannen op apparaten. Dat doet u als volgt:

 1. Klik op het menu “Home Scanner” in de linkerzijbalk van de Bitdefender-interface.
 2. Klik op de knop NETWERK SCANNEN.

Een lijst met de gevonden apparaten en hun status wordt weergegeven.

+Hoe kan ik upgraden naar een betaald Bitdefender-product?

Voeg een extra beschermingslaag toe aan uw netwerk dankzij Bitdefender BOX. Bitdefender BOX is een slimme beveiligingsoplossing die uitgebreide online bescherming biedt voor alle apparaten die met het thuisnetwerk zijn verbonden, zowel thuis als daarbuiten. U vindt meer gegevens over dit product via https://www.bitdefender.com/box/>.

+Hoe kan ik Bitdefender Home Scanner verwijderen?

Indien u Bitdefender Home Scanner van uw systeem wilt verwijderen, volgt u deze stappen:

 • Voor Windows 7:

  1. Klik op Start en ga naar Alle Programma's.
  2. Zoek Bitdefender Home Scanner en selecteer De-installeren.
  3. Klik op Verwijderen in het venster dat verschijnt.
 • In Windows 8 en Windows 8.1:

  1. Zoek vanuit het Windows-startscherm het Configuratiescherm (u kunt bijvoorbeeld rechtstreeks in het startscherm "Configuratiescherm" beginnen invoeren) en klik op de icoon ervan.
  2. Klik op Een programma de-installeren of Programma's en Functies.
  3. Zoek Bitdefender Home Scanner en selecteer De-installeren.
 • In Windows 10:

  1. Klik op Start en dan op Instellingen.
  2. Klik onder Instellingen op de Systeemicoon en selecteer Geïnstalleerde toepassingen.
  3. Zoek Bitdefender Home Scanner en selecteer De-installeren.
+In welke talen is Bitdefender Home Scanner beschikbaar?

Bitdefender Home Scanner is momenteel enkel beschikbaar in het Engels. De volgende versies zullen ook andere talen bevatten.