Laatste nieuws

Bitdefender verwelkomd Emilio Roman als nieuwe VP EMEA Sales

May 2020


Bitdefender, leverancier van cybersecurity-oplossingen die bescherming bieden voor meer dan 500 miljoenen systemen in 150 landen, heeft Emilio Roman aangesteld als vice president EMEA Sales. Daarmee wil Bitdefender  de realisatie van zijn groeiambities bespoedigen. Roman wordt verantwoordelijk voor de verkoopstrategie en ‘go to market’-activiteiten in de regio EMEA. Hij rapporteert aan Joe Sykora, vice president Global Sales & Channels.

Emilio Roman heeft ruim 20 jaar ervaring met het aansturen van wereldwijde teams. Hij beschikt over uitgebreide kennis van de cybersecurity- en cloud-markt en heeft met succes multidisciplinaire teams geleid bij het uitrollen van zakelijke strategieën voor snelle opschaling. Met de aanstelling van Roman zet Bitdefender verder in op de groei in EMEA, waaronder de verdere ontwikkeling van het verkoopkanaal en een snelle uitbreiding naar de B2B-markt. Roman zal inspelen op de groeiende vraag naar cybersecurity-oplossingen als gevolg van belangrijke verschuivingen in de manier waarop bedrijven deze wensen aan te pakken en de kansen die zijn ontstaan door de marktconsolidatie van de afgelopen jaren.
 
“Emilio Roman is een topper op zakelijk en salesgebied. Zijn track record wat betreft het aanvoeren van teams en het realiseren van een sterke groei bij bedrijven in de regio EMEA en APAC is indrukwekkend’’, zegt Sykora. ’’Emilio brengt veel ervaring, regionale marktexpertise en diepgaande kennis van de security-sector met zich mee. De combinatie van zijn ervaring en expertise met de hoogwaardige prestaties van onze beveiligingstechnologie zal zeker bijdragen aan het versterken van onze activiteiten in de regio EMEA.’’    

“Deze functie geeft me de kans om te werken voor een van de meest innovatieve spelers in de cybersecurity-markt. Bitdefender maakt een snelle wereldwijde expansie door en breidt zijn productaanbod steeds verder uit”, aldus Roman. Ik zie ernaar uit om de activiteiten van het team in EMEA aan te sturen voor het uitbreiden van de aanwezigheid van Bitdefender en het verdiepen van de relatie met partners.

 Bitdefender heeft de afgelopen vijf jaar een stormachtige groei doorgemaakt door in te spelen op de snelle uitbreiding van de B2B-markt. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf zijn portfolio voor het verkoopkanaal herzien en twee nieuwe bedrijfsdivisies opgericht om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar oplossingen voor managed detection & response en inspectie van het netwerkverkeer.
 


Share