Laatste nieuws

Bitdefender stelt Christian Stanford aan als senior director EMEA Channels

February 2019


Bitdefender, een toonaangevend leverancier van cybersecurity-oplossingen, heeft Christian Stanford benoemd tot Senior Director EMEA Channels. Zijn taak is om de snelle opmars van Bitdefender in de zakelijke markt kracht bij te zetten en de banden met partners aan te halen.

Stanford brengt meer 20 jaar ervaring in de security-markt met zich mee. Hij zal sturing geven aan de consolidatie van Bitdefenders channel-activiteiten en de channelprogramma’s in de hele EMEA-regio optimaliseren. Stanford rapporteert aan Joe Sykora, vice president Global Sales & Channels. 

"Bitdefender wil in zijn wereldwijde channelpartners investeren en hen van optimale ondersteuning voorzien. Het doet ons een groot genoegen dat Christian, een ware channel-expert en brancheveteraan, is toegetreden tot het team van Bitdefender", aldus Joe Sykora, vice president Global Sales & Channels bij Bitdefender. “Zijn uitgebreide kennis en netwerk zullen ons helpen om onze reeds sterke toewijding aan partners in de EMEA-regio kracht bij te zetten."

De 45-jarige Brit treedt bij Bitdefender in dienst op een moment dat het een forse groeispurt doormaakt. Het bedrijf heeft de afgelopen vijf jaar zijn omzet verdriedubbeld en zijn medewerkersbestand verdrievoudigd tot ruim 1.600 medewerkers. De snelle groei van de digitale economie zet bedrijven aan om over te stappen naar cloud-gebaseerde businessmodellen en zet hen onder druk om de time-to-market te verkorten. Dit zorgt voor een aardverschuiving binnen ondernemingen. IT-afdelingen moeten hierdoor hun controlerende rol inruilen voor die van interne dienstverlener die ondersteuning biedt voor zakelijke initiatieven.

"Ik kijk ernaar uit om ons partnernetwerk in EMEA uit te breiden en methoden en strategieën te ontwikkelen om de groei van partners in goede banen te leiden. We zullen ons partnerprogramma naadloos op hun behoeften laten aansluiten,’ zegt Stanford. "Bitdefender beschikt over baanbrekende cybersecurity-oplossingen en een uitgebreid aanbod van bekroonde beveiligingsproducten voor zakelijke klanten. De toevoeging van een analytische netwerkbeveiligingsoplossing heeft ons portfolio nog verder aangevuld. Er liggen geweldige kansen voor ons.”

Bitdefender blijft zijn managementteam verder uitbreiden en diversifiëren ter ondersteuning van de snelle wereldwijde opmars, het groeiende ecosysteem en steeds bredere productaanbod.

Christian Stanford verfijnde zijn managementskills bij bedrijven als Citrix Systems, McAfee en Check Point Software.