Functioneert Ouderlijk Toezicht in incognito-sessies?

In dit artikel leggen we uit wat de incognitomodus is en of Bitdefender Parental Control uw kinderen kan beschermen terwijl ze in incognito browsen.

Wat is de incognitomodus?

Incognito, privé of anoniem browsen is een modus die door de meeste webbrowsers wordt aangeboden. Het schakelt verschillende standaardfuncties uit die uw surfgedrag volgen en uw browsegegevens opslaan. Als u privé browsen inschakelt, kunnen websites geen cookies op uw systeem plaatsen.

incognitomodus

Incognitomodus.

Privé browsen kan helpen bij:

• Het geheel of gedeeltelijk stoppen van het vastleggen van uw browse- en downloadgeschiedenis, wat betekent dat functies zoals automatisch aanvullen niet werken.

• Het uitvoeren van zoekopdrachten die niet worden beïnvloed door eerdere browsegeschiedenis of sociale netwerken.

• Voorkomen dat u per ongeluk inloggegevens opslaat die worden gebruikt om toegang te krijgen tot online accounts.

• Aanmelden bij meerdere accounts tegelijk, via meerdere tabbladen.

Sommige mensen voelen zich beter beschermd wanneer ze online bankieren of winkelen als ze privé browsen gebruiken. Privé browsen maakt u echter niet anoniem op internet en beschermt u ook niet tegen keyloggers of spyware die op uw apparaat is geïnstalleerd.

Functioneert Ouderlijk Toezicht in incognito-sessies?

Als het kind een incognito-sessie in zijn of haar browser gebruikt, zullen de functies van Bitdefender Parental Control nog steeds werken, vermits elke website nog steeds wordt gescand en gecontroleerd.

De functies werken eveneens indien het kind een proxy of een VPN gebruikt, vermits Ouderlijk Toezicht lokaal werkt, op het apparaat zelf.

Disclaimer: vanwege Android-beperkingen filteren de functies voor ouderlijk toezicht geen inhoud op de incognitopagina's van Google Chrome op het mobiele apparaat.

Als een kind echter een Google-account heeft, kan het de incognitomodus niet gebruiken op een Android-apparaat. Bekijk deze externe bron voor meer informatie.