Maak ruimte op uw harde schijf vrij met Disk Cleanup in Bitdefender 2017

Onnodige bestanden en mappen die schijfruimte innemen, kunnen ervoor zorgen dat uw systeem trager wordt. Daarom is het aanbevolen om uw systeemsnelheid te verbeteren door regelmatig een opruiming uit te voeren.

Bitdefender Disk Cleanup helpt u om ruimte vrij te maken door grote bestanden en mappen die u niet meer gebruikt, op te sporen.

Om uw systeem op te ruimen:

1. Klik op de icoon Hulpprogramma's in de linkerzijbalk van de Bitdefender-interface.

2. Klik op de actieknop Schijfopruiming.

3. Er wordt een venster zichtbaar met informatie over wat Schijfopruiming kan doen voor uw systeem om ruimte te maken. Klik op VERDERGAAN.

OPMERKING: U ziet een lijst van de beschikbare schijven. Naast Windows-schijven kunnen ook externe harde schijven en usb-apparaten worden gescand en in de lijst worden weergegeven.

4. Klik op SCANNEN vanaf het schijfgebied dat u wilt opruimen.

OPMERKING: Het geselecteerde station is geanalyseerd. Wacht totdat Bitdefender het zoeken naar grote bestanden en mappen heeft voltooid.

5. Klik op WEERGAVE om toegang te krijgen tot de mappen die tot de geselecteerde locatie behoren.

OPMERKING: Hier kunt u de operatieresultaten, verdeeld in mappen, bekijken. Links in het scherm ziet u een taartdiagram met de hoeveelheid gebruikte driveruimte. Ga er met de muis over om de naam van de bestanden te bekijken en hoeveel ruimte ze innemen.

OPMERKING: Om door de mappen van de geselecteerde systeemlocatie te navigeren, selecteert u ze in het rechtergedeelte van het scherm. Klik op Tonen in Bestandsverkenner (de knop wordt voorgesteld als een vergrootglas en staat naast de grootte van de map) om de inhoud van een map in een apart venster te bekijken

1717 2

6. Sleep de bestanden die u wilt verwijderen naar het onderste gedeelte van het venster. Klik op WEERGAVE indien u nog eens wilt kijken naar de bestanden die u hebt geselecteerd om te verwijderen. Klik op PERMANENT VERWIJDEREN om het verwijderingsproces te starten.

OPMERKING: Systeembestanden kunnen niet worden verwijderd. U kunt of mag mappen als C:Windows of C:Program Files niet verwijderen. Ga naar het tabblad Programma's en Functies in Configuratiescherm en de-installeer ze.

1717 3

7. Bevestig uw keuze.

Was dit een nuttig artikel?
No votes yet.
Please wait...

Sorry about that

How can we improve it?

For any issues with Bitdefender you can always contact us using this form

Populaire instructievideo's