Hoe voeg ik een firewall-regel toe in Bitdefender 2017?

Telkens wanneer gegevens via internet worden verzonden, worden bepaalde protocollen gebruikt.

Met Bitdefender 2017 kunnen gebruikers, aan de hand van de onderstaande stappen, de firewall-regels die de toegang van applicaties tot netwerkbronnen en het internet bepalen, beheren:

1. Klik op de icoon Bescherming in de linkerzijbalk van de Bitdefender-interface.

2. Klik op de link MODULES WEERGEVEN.

3. Selecteer de icoon Instellingen in de rechterbovenhoek van de module FIREWALL.

4. Selecteer het tabblad Regels. Hier kunt u de programma's (processen) zien waarvoor er firewall-regels zijn aangemaakt.

Bitdefender 2017 Firewall regels 1

OPMERKING: Om de regels te zien die zijn aangemaakt voor een specifieke toepassing, dubbelklik er dan gewoon op. Voor elke regel wordt de volgende informatie weergegeven: NaamNetwerktypeProtocol en Bevoegdheid.

U moet de drie knoppen boven de tabel gebruiken om de regels te beheren: REGEL TOEVOEGENVERWIJDERENREGELS RESETTEN.

5. Klik boven de tabel op de knop REGEL TOEVOEGEN om een toepassingsregel toe te voegen. Daarna verschijnt er een nieuw venster.

Bitdefender 2017 Firewall regel 1 toevoegen

6. Klik op Browsen en selecteer het bestand .exe van de toepassing waarop de regel van toepassing zal zijn.

7. Selecteer het Netwerktype waarop de regel betrekking zal hebben. U kunt kiezen tussen: VertrouwdThuis/KantoorOpenbaar en Niet-vertrouwd.

8. Vervolgens moet u de Bevoegdheid selecteren. Voor een toepassing kan netwerk-/internettoegang op de vooraf geselecteerde netwerktypes toegestaan of geweigerd worden.

OPMERKING: U vindt meer opties in het tabblad Geavanceerd. Daar kunnen gebruikers de volgende instellingen aanpassen:

Aangepast Extern Adres– Specificeer het externe IP-adres en de poort waarop de regel van toepassing is.

Aangepast Lokaal Adres– Specificeer het lokale IP-adres en de poort waarop de regel van toepassing is.

Richting – Selecteer in het menu de verkeersrichting waarvoor de regel geldt.

Protocol – Selecteer uit het menu het IP-protocol waarop de regel van toepassing is.

Bitdefender 2017 Firewall geavanceerd 1