Kan bestanden van het type .EXE niet openen; bestanden van het type .EXE openen met andere toepassingen

Wat betreft problemen met de bestanden .EXE: sommige gebruikers ondervonden problemen, terwijl anderen meldden dat er niets gebeurde bij het openen van dergelijke bestanden. Er waren zelfs gevallen waarin gebruikers meldingen kregen dat ze virussen hadden op hun systemen.

Ongeacht de oorzaak, kan dit probleem worden opgelost aan de hand van een van de onderstaande methoden:

Methode 1

1. Klik op uw bureaublad. Houd nu de Windows-toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk op de toets R om een dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Open Opdrachtprompt door cmd of command in te geven in het dialoogvenster.

3. Geef de volgende opdracht in:

cdwindows

4. Geef nu de opdracht regedit in om Editor Register te openen:

OPMERKING: Als u regedit niet kunt gebruiken, druk dan CTRL+ALT+DEL in en selecteer Takenbeheerder. Selecteer het menu Bestand, houd de toets CTRL ingedrukt en klik op Nieuwe Taak. Voer regedit.exe in het nieuwe Opdrachtpromptvenster in en druk op Enter.

1900 1

5. Ga nu naar HKEY_CLASSES_ROOT.exe. Dubbelklik aan de rechterzijde op de toets Standaard en voer exefile in het veld Waarde gegevens in. Klik nu op OK.

1900 2

6. Ga naar HKEY_CLASSES_ROOTexefileshellopencommand. Verander de waarde van Standaard aan de rechterkant van het scherm naar de onderstaande waarde:

“%1” %*

1900 3

7. Verlaat het Editor Register, herstart uw systeem en u zou EXE normaal moeten kunnen openen.

Methode 2

1. Klik op uw bureaublad. Houd nu de Windows-toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk op de toets R om een dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Open Opdrachtprompt door cmd of command in te geven in het dialoogvenster.

3. Geef de onderstaande opdracht in:

assoc .exe=exefile