Hoe gebruikt u Safepay, de beveiligde browser van Bitdefender voor online transacties?

Bitdefender Safepay is een beschermde browser, een verzegelde omgeving die is ontworpen om uw online bankieren, e-shoppen en elk ander type online transactie privé en veilig te houden. Hackers zijn meedogenloos in hun pogingen om persoonlijke informatie te stelen, dus u kunt nooit voorzichtig genoeg zijn met het beveiligen van online transacties. Safepay beschermt tegen alle e-bedreigingen die uw bankgegevens als doelwit hebben, zoals hacken, phishing, pakketanalyse, man-in-the-browser en man-in-the-middle aanvallen, Trojaanse paarden, systeemwijzigingen, enz. Tijdens het browsen in Safepay loopt u niet het risico te worden bespioneerd of uw wachtwoorden te worden gestolen. Kwaadwillende keyloggers kunnen niet registreren wat u op uw toetsenbord typt en rapporten over het internet naar hackers sturen. Safepay voorkomt ook dat cyberdreigingen screenshots maken en detecteert frauduleuze websites. De webfiltertechnologie zorgt ervoor dat u nooit op een schadelijke website terechtkomt. Bitdefender Safepay wordt ook geleverd met een ingebouwde VPN die uw vertrouwelijke gegevens beveiligt, zelfs op openbare Wi-Fi-netwerken.

Video - Wat is Bitdefender Safepay?

Functies

Bitdefender Safepay biedt de volgende functies:Safepay gebruiken

• Het blokkeert de toegang tot uw bureaublad en pogingen om snapshots van uw scherm te maken.
  • Het beveiligt uw geheime wachtwoorden als u online surft met Wachtwoordbeheerder.
  • Het verschaft een virtueel toetsenbord dat het, als het wordt gebruikt, onmogelijk maakt voor hackers uw aanslagen te lezen.
  • Het is volledig onafhankelijk van uw andere browsers.
  • Het biedt een ingebouwde VPN-beveiliging die kan worden gebruikt wanneer uw computer is verbonden met onbeveiligde Wifi-netwerken.
  • Het ondersteunt bladwijzers en stelt u in staat te navigeren tussen uw favoriete bank-/winkelwebsites.
  • Het is niet beperkt tot bankieren en online winkelen. Elke website kan worden geopend in Bitdefender Safepay.

Bitdefender Safepay starten

Standaard detecteert Bitdefender wanneer u naar een online banksite of online winkel in een willekeurige browser op uw computer surft en het vraagt u deze site te starten in Bitdefender Safepay.

Volg een van de volgende methoden om naar de hoofdinterface van Bitdefender Safepay te gaan:

Vanuit de Bitdefender-interface

Klik op de icoon Safepay in de Bitdefender-interface.

Van Windows

In Windows 10 en Windows 11

• Voer “Bitdefender Safepay” in het zoekveld in de taakbalk in en klik op de icoon ervan.

In Windows 8 en Windows 8.1

• Zoek Bitdefender Safepay vanuit het Windows-startscherm (u kunt bijvoorbeeld "Bitdefender Safepay" rechtstreeks in het startscherm beginnen ingeven) en klik dan op de icoon.

In Windows 7

1. Klik op Start en ga naar Alle Programma's.
  2. Klik op Bitdefender.
  3. Klik op Bitdefender Safepay.

Bitdefender Safepay gebruiken

Indien u gewend bent aan webbrowsers, zult u geen moeite hebben Bitdefender Safepay te gebruiken – het ziet eruit en gedraagt zich als een gewone browser:

• Geef de URL's op in de adresbalk van de sites waar u heen wilt gaan.
  • Voeg tabbladen toe om meerdere websites te bezoeken in het venster Bitdefender Safepay.
  • Navigeer terug en verder en herlaad pagina's.
  • Ga naar de instellingen van Bitdefender Safepay door te klikken op het hamburgermenu ••• in de rechterbovenhoek en kies Instellingen.
  • Beheer uw favorieten door te klikken op naast de adresbalk.
  • Open een virtueel toetsenbord voor een betere bescherming.
  • Vergroot of verklein de afmetingen van de browser door gelijktijdig te drukken op de toetsen Ctrl en +/- op het numerieke toetsenbord.
  • Om informatie over uw Bitdefender-product te bekijken, klik op het hamburgermenu en kies Over.
  • Druk belangrijke informatie af.
  • Om tussen Safepay en Windows-bureaublad te wisselen, drukt u op de toetsen Alt+Tab of klikt u van het venster op de optie Wisselen naar Bureaublad.
  • Automatisch invullen van creditcardgegevens in factureringsvelden en uw wachtwoorden in aanmeldingsvelden door te klikken op de knop Bitdefender Password Manager.