Installeer BOX als een netwerkcompagnon, verbonden met een bestaande router

U gebruikt deze configuratie best wanneer u al een router hebt die internet voor uw apparaten thuis voorziet. Eens aangesloten en ingesteld, werkt BOX naast de router om het internetverkeer te beveiligen. U hoeft geen instellingen te veranderen van uw met Wifi verbonden apparaten.

Voor de fysieke set-up moet u de meegeleverde stroomtoevoer insteken en verbinden met de BOX aan de hand van de usb-kabel. Vervolgens verbindt u met de meegeleverde kabel de BOX met een beschikbare Ethernet-poort op uw Wifi-router (hef het blad op om de kabel te vinden).

BOX bestaande router 1

U gebruikt deze configuratie best wanneer u al een router hebt die internet voor uw apparaten thuis voorziet. Eens aangesloten en ingesteld, werkt BOX naast de router om het internetverkeer te beveiligen. U hoeft geen instellingen te veranderen van uw met Wifi verbonden apparaten.

Zorg ervoor dat u de beheerdersgebruikersnaam en -wachtwoord van de router bij de hand hebt.

Download de BOX-app om de BOX te configureren. U kunt het installeren vanaf Google Play als u een Android-apparaat hebt of vanaf de Apple App Store als u een iOS-apparaat hebt.

1. Meld aan of log in met een account

• Gebruik uw Bitdefender Central-account als u er al een hebt. Nadat de set-up afgerond is, is BOX automatisch gesynchroniseerd met uw account.

• Klik op AANMELDEN als u nog geen account heeft.

• Indien u een Bitdefender Central-account hebt, maar u het wachtwoord vergeten bent, tik dan op de BOX apple-icoon knop om het te resetten.

2. Start de set-up

Kies voor dit type configuratie “Ik heb een andere router” in de BOX app.

BOX bestaande router 2

Als dit de eerste keer is dat u BOX installeert, ziet u waarschijnlijk de boodschap Nieuwe firmware beschikbaar. Tik gewoon op BOX Updaten en wacht totdat het proces is afgerond.

BOX bestaande router 3

Eens de update afgerond is, zoekt de app naar BOX op uw netwerk.

BOX bestaande router 4

Bij de volgende stap zal BOX proberen te verbinden met uw router, om de DHCP-server uit te schakelen en vervolgens opnieuw op te starten om deze wijziging toe te passen. Eens de set-up afgerond is, wordt BOX de DHCP-server in uw netwerk, om ervoor te zorgen dat alle apparaten beschermd zijn.

Indien u de standaardinloggegevens van uw router hebt gewijzigd, zal de app naar de inloggegevens vragen.

BOX bestaande router 5

Nadat BOX verbindt en de wijzigingen toepast, wordt uw internetverbinding even onderbroken. Eens het terugkomt, bent u klaar.