Ik krijg geen toegang tot een apparaat op mijn netwerk: een netwerkuitzondering toevoegen in Bitdefender 2018

Wanneer u Bitdefender 2018 gebruikt, is het mogelijk dat firewall de verbinding tussen uw systeem en een ander apparaat (zoals een andere computer of een printer) blokkeert. Hierdoor zult u mogelijk niet langer bestanden kunnen delen of afdrukken.

De beste oplossing is om Bitdefender zo te configureren dat het verbindingen naar en van het betreffende apparaat automatisch toestaat. Dit kunt u doen door een firewall-regel toe te voegen voor het apparaat. Volg de onderstaande stappen om een nieuwe regel toe te voegen:

1. Open de hoofdinterface van Bitdefender.

2. Ga naar het venster Bescherming en klik op FUNCTIES WEERGEVEN.

3. Klik op de instellingen icoon in de rechterbenedenhoek van de module Firewall.

4. Ga naar het tabblad NETWERKADAPTERS. Klik op het veld dat overeenstemt met uw netwerkadapter en selecteer Thuis/Kantoor.

5. Klik onderaan in het venster op Thuis/Kantoor.

uitzondering

6. Ga naar het tabblad INSTELLINGEN.

7. Klik op Stealth-instellingen bewerken.

exception1

8. Zet de schakelaar van uw netwerkadapter op Uit. Klik vervolgens op OK

exception2

9. Ga nu naar het tabblad REGELS en klik op Regel toevoegen.

Network exception 1

10. Zet in het bovenste gedeelte van het venster de schakelaar op JA bij Deze regel voor alle applicaties toepassen.

11. Bij de beschikbare Bevoegdheden, selecteer Toestaan.

12. Wat betreft het Netwerktype waarop de regel van toepassing zal zijn, selecteer Thuis/Kantoor.

13. Vervolgens moet u het IP-protocol selecteren waarop de regel van toepassing zal zijn. We raden aan dat u Alle selecteert.

14. Wat betreft de Richting van het verkeer waarop de regel van toepassing zal zijn, kies Beide.

OPMERKING: Hier vindt u meer info over hoe u een Firewall-regel toevoegt.

exceptie

15. Ga naar het tabblad Geavanceerd.

16. Zet de schakelaar naast Aangepast extern adres op Aan. Daaronder geeft u in het overeenstemmende veld het IP-adres in van het toestel waarmee u wilt verbinden.

OPMERKING: U kunt ook de poort aanduiden waarvoor de regel beschikbaar zal zijn. Als u geen poort specificeert, zal de regel voor alle poorten gelden.

firewall-uitzondering

17. Klik op OK.