Hoe voegt u antivirusuitzonderingen toe in Bitdefender 2015

Bitdefender biedt u de mogelijkheid om specifieke bestanden, mappen of zelfs het verkeer uit te zonderen voor scans, zolang u weet dat ze veilig zijn.

U kunt de uitzonderingen voor Scannen Bij toegang en Op verzoek als volgt toevoegen:

1. Open het Bitdefender-venster en ga naar Bescherming.

2. Daar, selecteer Antivirus.

3. In het venster Antivirus selecteert u het tabblad Uitzonderingen.

4. Zorg ervoor dat uitsluitingen voor bestanden is ingeschakeld door op de schakelaar te klikken.

1307 1

5. Klik op de link Uitgesloten bestanden en mappen.

6. Klik op de knop Toevoegen bovenaan de tabel met uitsluitingen.

7. Klik op Bladeren, selecteer de map die u wilt uitsluiten van de scan. Zorg dat het zowel voor scannen bij toegang als voor scannen op verzoek uitgesloten is en klik vervolgens op OK.

8. Klik op Toevoegen en klik vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan en het venster te sluiten.

1307 2

9. Klik vervolgens op “Uitgesloten processen“, voeg het bestand .exe van de applicatie toe en zorg dat het wordt “Toegestaan” > klik op “Toevoegen” en vervolgens op Sluiten. (hierdoor worden ze niet gemonitord door AVC en IDS)

1307 3

U kunt ook een Firewall-regel toevoegen voor een toepassing (dit geldt voor Bitdefender Internet Security en Bitdefender Total Security):

1. Ga naar het onderdeel Bescherming en klik op de optie Firewall..

2. 2. Klik op het tabblad Regels bovenaan en selecteer vervolgens Regel Toevoegen.

3. Blader naar de toepassing en klik op OK en controleer of de volgende instellingen zijn ingeschakeld:

• Vink zowel Lokaal adres als Extern Adres aan

• Bij Netwerktype, selecteer VertrouwdThuis/KantoorOpenbaarNiet-vertrouwd.

Gebeurtenissen > vink alles aan (LuisterenVerkeerVerbinden)

Protocol: Alle

Richting: Beide

IP-versie: Alle

Toestemming: Toestaan

• Klik op OK en sluit het venster Regels.

U kunt daarnaast een Bitdefender Network uitzonderingszone creëren tussen de computer en het IP-adres. Volg daarvoor de stappen uit ons artikel.