Hoe maak je een firewall zone in Bitdefender 2016 (mijn draadloze printer werkt niet)

Afhankelijk van het netwerk waarmee u verbonden bent, kan de Bitdefender Firewall de verbinding tussen uw systeem en een ander apparaat (zoals een andere computer of een printer) blokkeren. Hierdoor zult u mogelijk niet langer bestanden kunnen delen of afdrukken.

In dit geval zorgt u dat de firewall-instellingen op de pc, de communicatie met het desbetreffende apparaat toestaan:

1. Open Bitdefender, ga naar het venster Modules door te klikken opmodules 2016

2. Selecteer de module Firewall onder het tabblad Bescherming.

1466 1

3. Selecteer in het onderdeel Firewall het tabblad Adapters bovenaan en zoek de adapter. Het is of LAN-verbinding als het apparaat is aangesloten via de kabel of draadloze verbinding als het een draadloos apparaat is.

3. Klik op het kleine pijltje naast netwerkverbinding om de informatie weer te geven. Een drop-down menu verschijnt. Stel het volgende in:

Netwerktype to Thuis/Kantoor

Stealth-Modus naar Uit

Generiek op Aan

1466 2

Controleer of het probleem aanhoudt. In dat geval is de beste oplossing om Bitdefender zo te configureren dat het verbindingen naar en van het betreffende apparaat automatisch toestaat. Voor elke netwerkverbinding kunt u een speciale netwerkuitzondering configureren.

Om een netwerkuitzondering op de adapters toe te voegen, gaat u als volgt te werk:

1. Open het venster Bitdefender.

2. Ga naar het venster Modules, het onderdeel Bescherming.

3. Selecteer hier de Firewall.

4. Selecteer in het venster Firewall het tabblad Adapters.

5. Hier vindt u in het blauw de optie Netwerkuitzonderingen.

6. Eens daar kunt u in het veld Adres het IP van het apparaat ingeven (bijv. het IP van de draadloze printer).

Bij Adapter selecteert u Thuis/Kantoor (net zoals u eerder de Bitdefender-firewall hebt ingesteld). Bij Bevoegdheden selecteert u uiteraard Toestaan indien u de verbinding wilt toestaan; u kunt Weigeren selecteren om een bepaalde verbinding te blokkeren.

7. Na het maken van de juiste keuzes klikt u op de blauwe knop met het plusteken (+) om de uitzondering aan te maken.