Hoe kan ik verborgen bestanden en mappen in Windows weergeven?

Deze handleiding helpt u stap voor stap om verborgen bestanden en mappen in Windows te tonen door de Mapopties te configureren. Standaard verbergt uw Windows-besturingssysteem veel van de gevoelige systeembestanden en -mappen. Verborgen bestanden zijn meestal systeem- of toepassingsbestanden die worden verborgen om onbedoelde wijzigingen te voorkomen die de stabiliteit van het systeem kunnen beïnvloeden. Pictogrammen van verborgen bestanden en mappen hebben een lichtere kleur dan normale items, bijna alsof ze transparant zijn, zodat ze niet kunnen worden verward met programma- of gebruikersmappen en per ongeluk kunnen worden verwijderd. Deze grafische afbakening helpt u ook verborgen objecten gemakkelijk te identificeren.

Om verschillende problemen met uw besturingssysteem op te lossen, moet u de verborgen bestanden en mappen bekijken en openen. Volg de onderstaande stappen om verborgen bestanden en mappen op Windows-computers weer te geven.