Hoe controleer ik of mijn Mac wordt beschermd door Bitdefender Antivirus for Mac?

Bitdefender Antivirus for Mac biedt volledige bescherming tegen Mac-gerelateerde bedreigingen. Als u niet zeker weet of uw Mac momenteel wordt beschermd door Bitdefender Antivirus for Mac, kunt u dit eenvoudig controleren door de onderstaande stappen te volgen.

1. Controleer of Bitdefender is geïnstalleerd

Controleer eerst of Bitdefender Antivirus for Mac is geïnstalleerd op uw Mac. De naam van de software moet zichtbaar zijn in uw map Programma's en het pictogram "B" moet verschijnen in de menubalk boven aan uw scherm.

• Klik op de B pictogram in de menubalk rechtsboven in het scherm.
  • Selecteer de Antivirus interface openen optie.
  • Bitdefender Antivirus voor Mac zou op uw scherm moeten verschijnen.

B

U kunt ook deze stappen volgen om uit te zoeken of Bitdefender op uw Mac is geïnstalleerd:

• Klik op het pictogram "Finder Finder helemaal links in het Dock. Finder is het pictogram dat eruitziet als een blauw vierkant met een smiley.

Finder

• Klik op "Toepassingen" in de zijbalk van het venster dat verschijnt.

Is my Mac protected? Applications

• In de map Toepassingen vindt u alle programma's die u ooit op uw Mac hebt geïnstalleerd. Dubbelklik op Bitdefender in de lijst met geïnstalleerde toepassingen.

Is my Mac protected by Bitdefender?

• Dubbelklik in de map Bitdefender op "Antivirus for Mac". Bitdefender Antivirus for Mac zou nu op uw scherm moeten verschijnen.

Is my Mac protected by Antivirus for Mac?

Als Bitdefender ontbreekt in de lijst met geïnstalleerde programma's, lees dan hoe u Bitdefender Antivirus for Mac installeert.

2. Controleer het dashboard

Zodra de interface van Bitdefender Antivirus for Mac is geopend, zoekt u naar een groen schild of een bericht dat aangeeft dat u veilig bent. Deze informatie verschijnt op het hoofddashboard.

Your Mac is protected

Als het schild rood is en het dashboard aangeeft dat uw apparaat gevaar loopt, volg dan de aanbeveling bovenaan het venster om het probleem op te lossen.

3. Voer de EICAR-test uit

Het European Institute for Computer Antivirus Research (EICAR) heeft een testbestand ontwikkeld om antivirusprogramma's te helpen testen. Het EICAR-testbestand is eigenlijk niet kwaadaardig, maar volgens de industriebrede overeenkomst wordt het als kwaadaardig gedetecteerd door mainstreamproducten met antivirusfunctionaliteit, zodat mensen kunnen controleren of hun beveiligingsoplossingen correct zijn geconfigureerd. Als Bitdefender goed werkt, zou het de EICAR-test moeten detecteren alsof het een cyberdreiging is.

Simuleer een infectie en controleer hoe Bitdefender Antivirus for Mac erop zou reageren:

1. Ga naar de pagina https://www.eicar.org/download/eicar_com-zip/
  2. Klik op de knop "Downloaden".

Als Bitdefender het EICAR-testbestand detecteert en blokkeert bij het opslaan, bevestigt dit dat uw Mac beschermd is en dat de antivirussoftware goed werkt. Er is geen verdere actie nodig.

Als u het EICAR-bestand echter kunt downloaden zonder waarschuwingen van Bitdefender te ontvangen, geeft dit aan dat uw Mac niet voldoende wordt beschermd. We raden u aan:

• Controleer Web Protection: Controleer of Web Protection is ingeschakeld in uw internetbrowser om de veiligheid van uw browser te garanderen. U vindt Webbeveiliging in het menu Bescherming > tabblad Webbeveiliging. Deze browserextensie blokkeert gevaarlijke websites in Safari, Chrome en Firefox. Ontdek hoe u Bitdefender TrafficLight op macOS kunt installeren.
  • Controleer realtime bescherming: Bitdefender Antivirus for Mac biedt realtime bescherming tegen cyberbedreigingen. Controleer of realtime bescherming is ingeschakeld. U vindt deze optie in het menu Instellingen > tabblad Bescherming > Bitdefender Shield. Leer hoe u Bitdefender Shield kunt inschakelen in Antivirus for Mac. Dit helpt bij het detecteren van potentiële bedreigingen die mogelijk de webbeveiliging hebben omzeild.

Door deze stappen te volgen, kunt u controleren of uw Mac voldoende wordt beschermd door Bitdefender Antivirus voor Mac. Onthoud dat cyberbeveiliging een doorlopend proces is, dus het is belangrijk om waakzaam en proactief te blijven bij het verdedigen van uw Mac tegen zich ontwikkelende bedreigingen.