Wat is Bitdefender Ransomware-remediëring en hoe werkt het?

De functie Ransomware-remediëring van Bitdefender blokkeert ransomware-aanvallen en herstelt automatisch de inhoud van uw versleutelde bestanden zonder dat u het losgeld hoeft te betalen. Ransomware is kwaadaardige software die probeert bestanden te versleutelen en er losgeld voor te vragen. Gebruikers moeten de hackers betalen om weer toegang te krijgen tot bestanden zoals foto's, video's of belangrijke documenten. Dit is de reden waarom Bitdefender een gloednieuwe beschermingslaag tegen dit type malware bevat: Ransomware-remediëring.

Wat is Bitdefender Ransomware-remediëring?

Ransomware-remediëring van Bitdefender maakt een back-up van uw bestanden zoals documenten, foto's, video's of muziek om ervoor te zorgen dat ze beschermd zijn tegen beschadiging of verlies in geval van versleuteling door ransomware.

Telkens wanneer een ransomware-aanval wordt gedetecteerd, zal Bitdefender alle processen blokkeren die betrokken zijn bij de aanval en het herstelproces starten, terwijl ook de gebruiker wordt geïnformeerd. Op deze manier zult u de inhoud van uw volledige bestanden kunnen herstellen zonder te betalen voor het gevraagde losgeld.

De Ransomware-remediëring in- of uitschakelen

Om te verzekeren dat uw bestanden tegen ransomware worden beschermd, raden we aan dat u Ransomware-remediëring ingeschakeld laat. Om de Ransomware-remediëring in of uit te schakelen:

1. Klik in het navigatiemenu in de Bitdefender-interface op Bescherming.

2. Schakel de schakelaar in het paneel RANSOMWARE-REMEDIËRING in of uit.

Bitdefender Ransomware-remediëring

Automatisch herstellen zorgt ervoor dat uw bestanden automatisch worden hersteld in geval van versleuteling door ransomware. Om automatisch herstellen in of uit te schakelen:

1. Klik in het navigatiemenu in de Bitdefender-interface op Bescherming.

2. Klik op Uitsluitingen in het paneel RANSOMWARE-REMEDIËRING.

3. In het venster Instellingen schakelt u de schakelaar voor Automatisch herstellen in of uit.

Bestanden bekijken die automatisch werden hersteld

Wanneer de optie Automatisch herstellen ingeschakeld is, herstelt Bitdefender automatisch de bestanden die door ransomware werden versleuteld. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw apparaat, want u weet dat uw bestanden veilig zijn. Om bestanden te bekijken die automatisch werden hersteld:

1. Klik in het navigatiemenu in de Bitdefender-interface op Notificaties.

2. In het tabblad Alle selecteert u de notificatie betreffende het ransomware-gedrag dat als laatste werd geremedieerd en klikt u op Herstelde bestanden. De lijst met herstelde bestanden wordt weergegeven. Hier kunt u ook de locatie waar uw bestanden werden hersteld, bekijken.

Versleutelde bestanden handmatig herstellen

Volg deze stappen indien u de bestanden die door ransomware werden versleuteld handmatig wilt herstellen:

1. Klik in het navigatiemenu in de Bitdefender-interface op Notificaties.

2. In het tabblad Alle selecteert u de notificatie betreffende het ransomware-gedrag dat als laatste werd gedetecteerd en klikt u op
Versleutelde bestanden.

3. De lijst met versleutelde bestanden wordt weergegeven. Klik op Bestanden herstellen om verder te gaan.

4. Indien een deel van of het gehele herstelproces mislukt, moet u de locatie kiezen waar de ontcijferde bestanden moeten worden bewaard. Klik op LOCATIE VOOR HET HERSTEL en kies een locatie op uw pc.

5. Er wordt een bevestigingsvenster weergegeven. Klik op VOLTOOIEN om het herstelproces te beëindigen.

U kunt vertrouwde apps uitsluiten, zodat ze niet worden geblokkeerd als ze verdachte acties uitvoeren, door de stappen uit dit artikel te volgen - Hoe voegt u een app toe aan de uitsluitingenlijst van Ransomware-Remediëring.