Hoe uw wachtwoorden exporteren vanuit Bitdefender Password Manager

Met Bitdefender Password Manager kunt u uw opgeslagen wachtwoorden (inclusief accountlogins, beveiligde notities, enz.) exporteren naar een CSV of naar een gecodeerd bestand als u wilt overschakelen naar een andere wachtwoordbeheerdienst.

Opmerking: Houd er rekening mee dat een CSV-bestand (door komma's gescheiden waarden) niet is versleuteld en uw gebruikersnamen en wachtwoorden in platte tekst bevat. Iedereen met toegang tot uw PC kan ze lezen. Het is daarom aanbevolen dat u de onderstaande stappen uitvoert op een vertrouwde computer. Als u ervoor kiest uw wachtwoordenlijst in CSV-indeling te exporteren, vergeet dan niet het CSV-bestand van de harde schijf te verwijderen zodra u klaar bent. Anders kunnen in het geval van een identiteitsdiefstal alle gegevens worden teruggehaald en in uw nadeel worden geëxploiteerd.

Wachtwoorden exporteren uit Bitdefender Password Manager

Hier leest u hoe u uw gegevens uit Bitdefender Password Manager kunt exporteren:

1. Klik op het pictogram Password Manager in de werkbalk van uw webbrowser of start de app Password Manager op uw smartphone. Voer uw hoofdwachtwoord in als daarom wordt gevraagd.

2. Open het menu Password Manager ≡ om de linkerzijbalk uit te vouwen en klik op ⚙︎ Instellingen.

Wachtwoorden exporteren uit Bitdefender Password Manager 1

3. Scroll naar beneden naar de Data sectie en klik op de Export data optie.

Wachtwoorden exporteren uit Bitdefender Password Manager 2

4. Op dit punt zou u twee exportopties moeten krijgen:

• CSV
    • Wachtwoord-beveiligd bestand

Selecteer de optie van uw voorkeur, voer uw hoofdwachtwoord in en klik op de knop Gegevens exporteren

Wachtwoorden exporteren uit Bitdefender Password Manager 3

Opmerking: Als u de optie Wachtwoord-beveiligd kiest, wordt u gevraagd de lijst met accounts met een wachtwoord te coderen, zodat alleen u er toegang toe hebt.

5. Uw webbrowser zal onmiddellijk een bestand met de naam Bitdefender Password Manager_exported_data_huidige-datum op uw harde schijf opslaan in de standaarddownloadmap. Het bevat al uw gegevens die in Bitdefender Password Manager zijn opgeslagen.

Wachtwoorden exporteren uit Bitdefender Password Manager 4

Nadat u uw gegevens hebt geëxporteerd, kunt u deze uploaden naar de wachtwoordbeheerder van uw keuze.