Security for Exchange

Beveiligingsservice voor Microsoft Exchange-mailservers, geleverd door de GravityZone on-premise console.

 • Aantoonbaar de beste antispambeveiliging voor mailservers
 • Zorgt voor een veilige messaging- en samenwerkingsomgeving
 • Beschermt zowel fysieke als virtuele mailservers

Belangrijkste voordelen

  • Beste antispambeveiliging voor mailservers: Twee jaar achtereen winnaar van Golden SPAM + award van Virus Bulletin;
  • In enkele minuten geïnstalleerd;
  • Realtime antimalware, antivirus, antiphishing en antispam op basis van Bitdefender Global Protective Network;
  • Beveiligt alle e-mailprotocollen die in Exchange worden gebruikt;


Sleutelfuncties

  • Meerdere beveiligingslagen voor messaging: antispam, antiphishing, antivirus en antimalware met gedragsanalyse en beveiliging tegen zero-day-bedreigingen;
  • Filtering van e-mailverkeer, inclusief berichtinhoud en bijlagen;
  • Offloading van malwarescans van de beschermde mailservers naar centrale beveiligingsservers;
  • Malwarescans op afroep van de Exchange Information Store;
  • Ondersteuning voor Database Availability Groups;
  • Integratie met Active Directory, VMware vCenter en Citrix XenServer voor implementatie op afstand;
  • Beveiliging voor de volgende e-mailprotocols: SMTP, Microsoft Exchange (MAPI) en Exchange ActiveSync;
  • Antimalwarebeveiliging geldt ook voor het bestandssysteem van de servers waarop Exchange is gehuisvest;

BESCHERMDE SYSTEMEN EN PLATFORMS

GravityZone is de eerste

beveiligingsoplossing die een goed antwoord heeft op de uitdagingen qua schaalbaarheid en prestaties waarmee moderne ondernemingen worden geconfronteerd, en is geheel nieuw ontwikkeld voor heterogene IT-omgevingen.
of
Organisaties kunnen op een flexibele manier kiezen om een of meer van deze beveiligingsservices te implementeren binnen GravityZone: Security for Virtualized Environments, Security for Endpoints, Security for Mobile en Bitdefender Security for Exchange.
 

Bitdefender GravityZone FAQ

Wat is Bitdefender GravityZone?

Bitdefender GravityZone is de nieuwe Bitdefender-oplossing voor enterprisebeveiliging voor middelgrote tot zeer grote organisaties. GravityZone is geheel opnieuw ontworpen met een nieuwe, maar beproefde private cloud-architectuur die optimaal profiteert van gevirtualiseerde infrastructuren. De oplossing maakt gebruik van de veelgeprezen antimalwaretechnologie van Bitdefender en biedt een gecentraliseerd platform voor beveiligingsbeheer ten behoeve van fysieke, gevirtualiseerde en mobiele eindpunten.

GravityZone is een business-agile oplossing met een holistische benadering. Niet alleen een antivirusprogramma, maar een oplossing op enterpriseniveau die organisaties helpt de doelstellingen van hun virtualisatieprojecten te halen en de gegevens te beveiligen, zonder dat de systeemprestaties of de gebruikersproductiviteit hieronder te lijden hebben.

Dankzij ingebouwde redundantie en een mechanisme voor load-balancing kan de oplossing bij behoefte worden opgeschaald van honderden tot honderdduizenden eindpunten. Beheerders profiteren van één centraal venster op het beveiligingsbeleid, de dreigingen en de dashboards voor verschillende rollen binnen de organisatie.

Wat is de nieuwe Bitdefender GravityZone?

Van platformarchitectuur tot beveiligingsservices: GravityZone is een heruitgevonden oplossing voor enterprisebeveiliging, die is toegesneden op het nieuwe IT-landschap. Deze oplossing combineert sterk geoptimaliseerde, virtualisatiebewuste beveiliging met toonaangevende detectietechnologie en een nieuwe, maar beproefde architectuur.

Complexe enterpriseomgevingen vereisen geïntegreerde beveiligingsoplossingen op maat die ondersteuning bieden voor heterogene omgevingen met uiteenlopende systemen en gebruiksscenario's. GravityZone is ontworpen om optimale beveiliging te bieden voor nieuwe dreigingen en risico's van gegevenslekken als gevolg van:

 • Exponentiële groei en professionalisering van malware, in combinatie met
 • groeiende internetpenetratie;
 • exponentiële toename van de hoeveelheid data;
 • verconsumentering van de IT en convergentie van apparaten en services;
 • Bescherming van alle virtualisatietechnologieën

Deze factoren hebben geleid tot veranderingen in het IT-landschap, de manier waarop informatie wordt geleverd en geconsumeerd en de manieren waarop applicaties en services beschikbaar worden gesteld.

GravityZone zelf is geïmplementeerd als een private cloud-oplossing op basis van gevirtualiseerde lagen, die organisaties helpt hun IT-systemen te beveiligen en tegelijkertijd de administratieve belasting te verminderen, de kosten te verlagen en een hoger investeringsrendement te realiseren. Deze oplossing maakt een eind aan de beperkte schaalbaarheid van traditionele oplossingen op basis van een client/server-architectuur en relationele databases.

De verbeteringen gelden ook voor de beveiligingsservices. GravityZone breidt de geïntegreerde beveiligingsservices uit tot gevirtualiseerde omgevingen en mobiele apparaten. Omdat moderne gebruikers een uniforme ervaring verwachten wanneer ze informatie consumeren op een pc, laptop, tablet of smartphone, wordt ook de informatiebeveiliging uniform gemaakt, ongeacht de vraag of de informatie lokaal of op afstand wordt opgevraagd, vanaf een werkstation of een mobiel apparaat, en in een traditionele of gevirtualiseerde infrastructuur.

Wat wordt bedoeld met gecombineerde beveiliging voor fysieke, gevirtualiseerde en mobiele omgevingen?

GravityZone heeft een geïntegreerd ontwerp en is bedoeld om een oplossing te bieden voor álle beveiligingsbehoeften. Momenteel komen bij GravityZone de belangrijkste beveiligingsservices bijeen in één centrale beheerlocatie voor de beveiliging van fysieke, gevirtualiseerde en mobiele eindpunten. In toekomstige uitbreidingen worden nieuwe beveiligingsservices toegevoegd aan GravityZone, zoals beveiliging voor e-mail en samenwerkingssoftware, plus service-uitbreidingen en ondersteuning voor andere platforms.

Unlike other solutions that bolt-on modules to an aging architecture, importing different 3rd party technologies and trying to put them together, Bitdefender GravityZone has been architected from the ground up as a unified security management platform across physical, virtualized and mobile environments. It features a modular design that allows flexible and tailored security services, and role based administration.

De oplossing bestaat uit de volgende geïntegreerde componenten:

 • GravityZone Control Center - het beheerplatform met een centrale beheerlocatie voor de beveiliging van de hele organisatie.
 • Security for Endpoints - beschermt Windows-werkstations en -servers.
 • Security for Virtualized Environments - beschermt gevirtualiseerde Windows- en Linux-gastsystemen op VMware, Citrix, Microsoft of een ander virtualisatieplatform
 • Security for Mobile - voor veilige invoering van BYOD, met eenvoudige levering en beheer van mobiele beveiliging voor een effectieve administratie.

Is de GravityZone SVE-service verplicht, of kan ik andere beveiligingsservices kiezen?

GravityZone is 100% modulair. Dit betekent dat u zelf bepaalt voor welke services u een licentie wilt aanschaffen, met het gewenste aantal eenheden per licentie.

Zelfs als GravityZone wordt geleverd als een virtuele appliance, is de uitrol ervan niet gebonden aan activering van de SVE-service. Maar als u al virtualisatieprojecten uitvoert of dit wilt gaan doen, adviseren we u om Security for Virtualized Environments (SVE) te implementeren.

Met GravityZone profiteert u op twee manieren van effectieve beveiliging en efficiënter beheer. Aan de ene kant daalt de administratieve belasting door gecentraliseerd beheer en een slimme architectuur met eenvoudige, sleutelklare implementatie van de GravityZone virtuele appliance met ingebouwde redundantie en schaalbaarheid. Aan de andere kant helpen de geoptimaliseerde SVE-services voor virtualisatiebeveiliging u de zakelijke doelstellingen van uw virtualisatieprojecten te realiseren en een optimaal investeringsrendement te behalen.

Biedt GravityZone ondersteuning voor een gemengde virtualisatieomgeving?

Bijvoorbeeld met beveiliging voor virtuele machines op VMware ESXi én op Microsoft Hyper-V.

Ja, met de Security for Virtualized Environments-service van GravityZone kunt u alle virtualisatiescenario's beheren vanuit één centrale beheerlocatie. GravityZone Control Center is geïntegreerd met VMware vCenter en Citrix XenCenter en ondersteunt ook vele andere virtualisatieplatforms zoals Microsoft Hyper-V, KVM, RedHat Enterprise Virtualization en Oracle Virtualization.

Hoe kan ik Bitdefender GravityZone testen?

U hoeft zich alleen maar voor een evaluatieversie te registreren via //www.bitdefender.com/business/free-trials/2198/.

U ontvangt een bevestigingsmail met instructies en proeflicentiesleutels met 50 eenheden voor elke service.

Welke licentieopties zijn er voor Bitdefender GravityZone?

GravityZone is een modulaire oplossing waarbij u alleen licenties hoeft aan te schaffen voor wat u nodig hebt, wanneer u het nodig hebt. U kunt voor elke beveiligingsservice een licentie kopen voor het benodigde aantal eenheden.

Licentie-opties:

 • Vooruitbetaalde abonnementen voor 1, 2 of 3 jaar.
 • Licenties zijn verkrijgbaar voor een, twee of alle beveiligingsservices.
 • GravityZone heeft licenties per module, gebaseerd op het aantal eenheden voor elke service.
 • Control Center wordt gratis meegeleverd bij elke beveiligingsservice.
 • Security for Virtualized Environments heeft licenties op basis van:
  • het aantal virtuele desktops (VDI) en gevirtualiseerde servers (VS) of
  • het aantal fysieke CPU's waarop de gevirtualiseerde omgeving is gebouwd.
 • Security for Endpoints heeft licenties op basis van het aantal fysieke eindpunten (desktops en servers)
 • Security for Mobile Devices heeft licenties op basis van het aantal mobiele apparaten (iOS en Android).

Er zijn volumekortingen beschikbaar voor elke beveiligingsservice, al vanaf 15 eenheden.

Licenties voor Security for Exchange

De licenties van Security for Exchange gelden voor het aantal actieve mailboxen (inclusief gedeelde mailboxen en speciale mailboxen voor bijvoorbeeld vergaderruimtes of hardware). Een mailbox telt één keer mee, ook al zijn er meerdere e-mailadressen (aliassen) aan gekoppeld. Met de licentie kunt u bescherming installeren voor alle ondersteunde Exchange-servers binnen uw organisatie. Naast de bescherming van Microsoft Exchange geldt de licentie ook voor de modules voor eindpuntbescherming die op de server zijn geïnstalleerd.

Systeemvereisten

GravityZone Control Center wordt geleverd als een virtuele appliance en is leverbaar in de volgende versies:

 • OVA (compatibel met VMware vSphere, View)
 • XVA (compatibel met Citrix XenServer, XenDesktop, VDI-in-a-Box)
 • VHD (compatibel met Microsoft Hyper-V)
 • TAR.BZ2-archieven voor KVM, Oracle of Red Hat Enterprise Virtualization

Ondersteuning voor andere standaarden en virtualisatieplatforms is mogelijk op aanvraag beschikbaar.

Minimale hardwarevereisten

De virtuele GravityZone-appliance kan worden geïmplementeerd op de volgende minimale hardwareconfiguratie:

 • CPU: 4 vCPU's van 2 GHz
 • Minimaal RAM-geheugen: 6 GB aanbevolen
 • 40GB vrije ruimte op de harde schijf

Internetverbinding

De GravityZone-appliance heeft internettoegang nodig om updates te downloaden en te communiceren met externe en mobiele eindpunten.

Vereisten voor Control Center-webconsole

Voor toegang tot de Control Center-webconsole hebt u het volgende nodig:

 • Internet Explorer 9+, Mozilla Firefox 14+, Google Chrome 15+, Safari 5+ Aanbevolen schermresolutie: 1024x768 of meer

Installatiemap: biedt u onmisbare informatie over het implementeren van GravityZone in uw netwerk.

Beheerdershandleiding helpt u de netwerkbeveiliging te beheren en te bewaken met GravityZone.

Rapportagehandleiding beschrijft hoe u de beveiliging van uw netwerk kunt bewaken.

Gebruikershandleiding Bitdefender Endpoint Security Tools is bedoeld voor Windows-gebruikers die lokale scans willen uitvoeren en malware van hun systemen willen verwijderen.

Gebruikershandleiding Endpoint Security voor Mac is bedoeld voor Mac-gebruikers die lokale scans willen uitvoeren en malware van hun systemen willen verwijderen.

API-documentatie helpt ontwikkelaars bij het automatiseren van business-workflows met de Bitdefender GravityZone API's.