Veelgestelde vragen

Wat is Bitdefender BOX?

Bitdefender BOX is de innovatieve beveiligingshub voor de geconnecteerde woning. De BOX beschermt alle apparaten die met het internet zijn verbonden, zowel thuis als onderweg. Met Bitdefender BOX hebt u een volledige, meerlaagse cyberbeveiliging in handen voor uw computers, smartphones, tablets, babymonitors, gameconsoles, smart televisies en alle andere geconnecteerde apparaten in uw woning. Bitdefender BOX laat u alle geconnecteerde apparaten vanuit één enkele app beheren. De BOX gebruikt machinelearning-algoritmes en systemen voor het voorkomen van intrusie om nieuwe bedreigingen en onveilig gedrag te detecteren en uw slimme woning veilig te houden.

Is Bitdefender BOX beschikbaar in mijn land?

Bitdefender BOX is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Japan en bepaalde andere landen in Europa (Frankrijk, Duitsland, VK, Roemenië, Oostenrijk, Nederland, België, Luxemburg).

Hoeveel kost de Bitdefender BOX?

Bitdefender BOX 2 is a subscription-based product and the first purchase includes one year of subscription. After the first year, the subscription costs $99/year.

Moet ik ook nog een Antivirus aankopen voor mijn apparaten?

Het abonnement voor Bitdefender BOX omvat Bitdefender Total Security en laat u de beveiligingssoftware installeren op Windows-, Mac OS-, Android- en iOS-apparaten. Bitdefender Total Security wordt aanbevolen voor apparaten die soms het thuisnetwerk verlaten en ook buitenshuis beschermd moeten blijven. De oplossing beschermt eveneens uw computers die eventueel via USB-sticks of andere opslagapparaten geïnfecteerd geraken.

Hoe beheer ik Bitdefender BOX?

Bitdefender BOX kan worden beheerd vanuit de mobiele toepassing Bitdefender Central die is geïnstalleerd op uw smartphone, iOS 9 of hoger en Android 4.4 of hoger.

Wat als ik al een ander Bitdefender-product geïnstalleerd heb?

U kunt Bitdefender BOX naast andere Bitdefender Software-producten gebruiken (Bitdefender Total Security, Bitdefender Internet Security, Bitdefender Mobile Security & Bitdefender Antivirus for Mac) en u kunt uw bestaande Bitdefender-account gebruiken.

Moet de Bitdefender BOX worden bijgewerkt?

Bitdefender BOX biedt voortdurend updates om zijn prestaties en functies constant te kunnen verbeteren. Naast de firmware-updates wordt ook de toepassing Bitdefender Central regelmatig bijgewerkt. De firmware-updates zullen de Bitdefender BOX doen herstarten om zo de nieuwste versie toe te passen, en de verbinding met de apparaten zal tijdens dit proces gedurende enkele ogenblikken worden verbroken.

Hoe beschermt Bitdefender BOX mijn apparaten?

Bitdefender BOX scant al het netwerkverkeer op kwaadwillige activiteiten en gebruikt een meerlaagse beveiliging, met onder andere preventie van exploits, detectie van anomalieën en bescherming tegen brute force-aanvallen. Er wordt ook een lokale bescherming geïnstalleerd op uw Windows-, Android-, Mac OS- en iOS-apparaten voor uw beveiliging thuis en onderweg.

Kan de Bitdefender BOX al mijn apparaten beschermen, ongeacht hun besturingssysteem?

Ja, Bitdefender BOX scant al het netwerkverkeer en door de bescherming op netwerkniveau te verplaatsen, is de oplossing in staat alle apparaten die met uw thuisnetwerk verbonden zijn, te beschermen. Er wordt ook een lokale bescherming geïnstalleerd op uw Windows-, Android-, macOS- en iOS-apparaten om uw beveiliging thuis en onderweg te verzekeren.

Hoe beschermt Bitdefender BOX mijn IoT-apparaten?

Bitdefender BOX gebruikt machinelearning-algoritmes en systemen voor het voorkomen van intrusie om nieuwe bedreigingen en onveilig gedrag te detecteren en uw slimme woning veilig te houden. De BOX scant het verkeer van uw IoT-apparaten voortdurend en bestudeert hun normaal gedrag. Zodra de Bitdefender BOX via de detectiemotor voor anomalieën abnormaal verkeer opmerkt, wordt dat verkeer geblokkeerd.

Heeft Bitdefender BOX ook functies van Ouderlijk toezicht?

Bitdefender BOX levert doeltreffende en intuïtieve hulpmiddelen om dagelijkse surflimieten te beheren, contentfilters op basis van leeftijdscategorieën in te stellen of internettoegang te beperken voor extra tijd en aandacht voor het gezin. De oplossing laat u ook afzonderlijke profielen voor uw verschillende gezinsleden configureren en als u de tijd die uw kinderen online doorbrengen, wenst te beperken, kunt u dat eenvoudig vanuit de Bitdefender Central app.

Wat is Bitdefender VPN?

Bitdefender VPN beveiligt uw online activiteit zodat u beschermd blijft telkens u verbindt met onbeveiligde draadloze netwerken in luchthavens, winkelcentra, cafés of hotels. Zo vermijdt u onfortuinlijke situaties, bijvoorbeeld diefstal van persoonlijke gegevens of pogingen om het IP-adres van uw apparaat toegankelijk te maken voor hackers. U krijgt eveneens toegang tot afgeschermde inhoud, ongeacht het land dat de internetcensuur oplegt. Meer info

Heb ik de toepassing Bitdefender Parental Control nodig als ik de Bitdefender BOX heb?

De toepassing Bitdefender Parental Control moet inderdaad geïnstalleerd zijn op de apparaten, zodat u gebruik kunt maken van alle beschikbare functies voor het specifieke besturingssysteem (Windows, Android, Mac en iOS).

De Bitdefender BOX zal voor de apparaten die in het Ouderlijk toezicht-profiel van uw kind geregistreerd zijn de toegang tot het internet kunnen blokkeren eens de regels voor Tijdsbeperking geconfigureerd zijn. Deze Bitdefender BOX-only optie dient voor apparaten die met het internet zijn verbonden, maar waarop de functie Ouderlijk toezicht niet kan worden geïnstalleerd.

Hoe installeert u Bitdefender Parental Control op:

Android en iOS

Om de toepassing Bitdefender Parental Control te installeren op Android gaat u naar de Google Play Store en/of App Store, zoekt u de toepassing Bitdefender Parental Control en downloadt u de toepassing.

Eens geïnstalleerd kunt u de toepassing openen en inloggen op uw Bitdefender Central-account zodat het apparaat geregistreerd kan worden onder het profiel van uw kind.

Mac en Windows

Om de functie Bitdefender Parental Control te installeren op Mac en/of Windows installeert u gewoon Bitdefender Total Security op het apparaat en gaat u vervolgens naar uw Bitdefender Central-account, selecteert u in het linkerpaneel het tabblad Parental Control, maakt u een profiel aan voor uw kind en selecteert u het apparaat uit de lijst.

Eens het apparaat geselecteerd is, wordt een installatie-opdracht naar dat apparaat gestuurd en wordt de functie Parental Control zichtbaar in het tabblad Bitdefender Privacy.

Welke apparaten zijn compatibel met Parental Control?

U kunt de toepassing Bitdefender Parental Control installeren op Android, Windows, Mac en iOS.

Gebruikt u de Bitdefender BOX, dan is de optie Schermtijd beschikbaar op alle apparaten die zonder de lokale toepassingen een verbinding kunnen maken met het internet. De apparaten moeten in Bitdefender Central wel onder het profiel van het kind staan.

Het is belangrijk om te weten dat u voor iOS en Android de specifieke toepassing van de app stores zult moeten installeren. Voor Mac en Windows moet u de oplossing Bitdefender Total Security installeren.

Wat doet de functie 'detectie van online kinderlokkers'?

De functie 'detectie van online kinderlokkers' analyseert de gesprekken die het kind voert en brengt de ouder op de hoogte van verdachte activiteiten. Deze functie scant het volledige gesprek 2 uur nadat het laatste bericht werd verstuurd, zodat Ouderlijk Toezicht de context van het gesprek ziet.

Hoe link ik de sociale media-accounts van mijn kind aan Parental Control?

Vermits de toepassing Parental Control lokaal werkt, moet u de sociale media-accounts niet linken. U moet wel de nodige machtigingen verlenen aan Parental Control voor de messaging-toepassingen.

Zal Bitdefender BOX mijn internetverbinding vertragen?

Dankzij de krachtige dual-core processor en MU-MIMO wifitechnologie, kunt u met de Bitdefender BOX 2 4K video's streamen, online games spelen en inhoud downloaden met een minimale impact op snelheid. De processor kan snelheden van 1 GB aan en beschikt over geoptimaliseerde algoritmes voor gaming-apparaten.

Als u toch vertragingen opmerkt, kan dit het gevolg zijn van een verkeerde configuratie in uw netwerk of van een van uw apparaten. In dat geval kunt u het ondersteuningsteam van de BOX contacteren via [email protected] zodat we u kunnen helpen het probleem op te lossen.

Is Bitdefender BOX compatibel met mijn netwerk?

Bitdefender BOX kan naast om het even welke router worden geïnstalleerd, ongeacht of het uw eigen router is of deze geleverd werd door uw internetprovider. De BOX kan ook worden gebruikt als een beveiligde standalone router. Er werden enkele haperingen aangaande compatibiliteit opgemerkt met bepaalde routers of smart apparaten, zoals:

  • - Google Wi-Fi
  • - Peplink
  • - Ubiquity Edgerouter
  • - UniFi Security Gateway
  • - Linksys WRT32X

Is Bitdefender BOX compatibel met Google Wi-Fi?

Om uw netwerk te beschermen, moet Bitdefender BOX de IP-opdrachten verwerken. Dat betekent dat uw router tijdens het configuratieproces in de Brugmodus ingesteld moet zijn. Een enkele Google Wi-Fi kan in de Brugmodus worden gebruikt, en zal dus naar behoren met de Bitdefender BOX functioneren.

Wanneer er meerdere Google Wi-Fi pucks worden gebruikt, is de optie Brugmodus niet langer beschikbaar. U kunt de BOX wel nog vóór de Google Wi-Fi installeren. De BOX biedt dan hetzelfde beschermingsniveau, maar u moet uw apparaten dan beheren vanuit Google Wi-Fi in plaats van de toepassing Bitdefender Central. Elk apparaat dat verbinding maakt met de Google Wi-Fi wordt door Bitdefender BOX beschermd.

Is Bitdefender BOX compatibel met mijn IPTV?

Als uw IPTV naast de stroomkabel over twee kabels beschikt, zou het apparaat geen problemen moeten ondervinden in het Bitdefender BOX-netwerk. Indien er echter slechts een kabel is voor zowel het televisiesignaal als de internettoegang, moet u de IPTV buiten het BOX-netwerk verbinden.

Waarom blijf ik de notificatie 'DHCP-conflict' zien?

Om uw apparaten te kunnen beschermen, moet Bitdefender BOX de IP-opdrachten in uw netwerk verwerken. Indien een tweede apparaat IP-adressen voorziet, wordt u op de hoogte gebracht van deze wijziging. U moet dan de optie DHCP op dat apparaat uitschakelen, omdat dit de beveiliging van uw geconnecteerde apparaten in het gedrang kan brengen doordat de Bitdefender BOX overgeslagen wordt.

Wat moet ik doen als ik de notificatie 'Pagina geblokkeerd' krijg?

Bitdefender BOX scant al het verkeer op schadelijke elementen. Soms kan een pagina waarvan u weet dat deze veilig is toch voor de Pagina geblokkeerd-notificatie zorgen. Dat gebeurt als bepaalde externe componenten op die pagina werden geladen en die gelinkt werden aan malware, phishing of een andere bedreiging. Als u die pagina vertrouwt, kunt u deze toevoegen aan de Witte lijst in de Bitdefender Central-toepassing.